igor kolakovic kzn bgd

Kolaković: Jako smo zadovoljni, nije bilo lako

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je jako zadovoljan plasmanom na Svetsko prvenstvo, ali i da nije sve bilo lako, iako je njegov tim na turniru u Nišu izgubio samo jedan set. 
-Jako smo zadovoljni plasmanom. Nije sve išlo glatko, kako smo I očekivali. Makedonija nas je u petak potpuno iznenadila, a juče protiv Slovenije je bilo kako treba. Bili smo opterećeni danas protiv Portugala i to se videlo u prvom setu – rekao je Kolaković.
Srbiji je danas trebao samo jedan osvojeni set da izbori plasman, ali je ona izgubila prvi. 
-U drugom setu je došao do izražaja naš kvalitet, a sve posle toga je bila trenutna razlika u kvalitetu između nas i Portugala. Presrećni smo što ćemo igrati na najvećem planetarnom odbojkaškom takmičenju. Impresioniran sam podrškom u Nišu, publika je znala da nas podrži kad treba – rekao je Kolaković. 
Srbija na Svetskom prvenstvu u Poljskoj brani bronzanu medalju. Kolaković je kazao da njegov tim može da se ponovo popne na podijum.
-Može Srbija. Može i Brazil i Rusija, Italija, Poljska, Bugarska…toliko reprezentacija ima koje mogu da se nađu na pobedničkom postolju. Mi ćemo tamo da tražimo svoj put. Imaćemo mladalačku energiju, što može da bude i dobro i ne tako dobro. Trudićemo se da se spremimo kao i svaki put – rekao je Kolaković. 

Povezana vest:  Vladimir Grbić izabran za sekretara Sportske komisije FIVB