zvezda222_14_koloZvezda produžila finalnu seriju
Crvena zvezda – Radnički Kredi banka 3:0 (25:17, 25:21, 25:18)
Crvena zvezda je spasila prvu meč loptu Radničkog i produžila finalnu seriju za bar još jedan meč, koji će biti na programu već u nedelju. Domaći su igrali mnogo bolje, sa više želje, ispoštovali su veći deo taktike stručnog štaba, za razliku od Kragujevčana. Činilo se pred početak meča da su gosti puni samopouzdanja, ali je bilo upravo suprotno. Igrači Radničkog su baš kao što je posle meča njihov trener Kovač rekao bili „puni sebe“ i to im se na kraju osvetilo.
Iako je Zvezda bila pod imperativom pobede, Radnički to nije iskoristio na startu meča. Domaći su bili smireniji, dosta raspoloženiji u napadu, za razliku od Kragujevčana koji su delovali prilično stegnuto. Doduše, Radnički je imao početnu prednost, koju je držao samo do 7:6. Od tog trenutka crveno-beli su bili bolji rival, dok ekipa Slobodana Kovača niko nije uspevala da zaigra kao u prva dva meča.
Najviše problema u prvom setu aktuelni šampion imao je sa realizacijom napada, posebno Čupkovića (7-1) i Ilije Ivovića (5-0), a kad je usledila dobra serija servisa Dokića crveno-beli su se „odlepili“ (15:10). Do kraja ovog seta Radnički je uspeo samo da priđe na tri poena minusa (17:14), ali je Zvezda odmah uzvratila nanizavši šest poena za veliku prednost (23:14). Nešto kasnije posle odličnog napada Bojovića domaći su poveli – 25:17.
Nešto bolji su Kragujevčani bili u drugom periodu, ali opet nedovoljno da ozbiljnije ugroze crveno-bele. Sredinom seta ekipa Željka Bulatovića je uspela da stigne do pet poena viška (12:7). Radnički je brzo uspeo da smanji razliku (13:11), a nedugo zatim gosti su prišli na samo poen zaostatka (18:17), ali za potpuni preokret nisu imali snage. Zvezda je osvojila poene kad je bilo najpotrebnije, u završnici, pa je posle bloka Jakovljevića i kontre Dokića došla do četiri set lopte (24:20). Zvezda je duplirala prednost posle dobrog napada Jakovljevića – 25:22. Sjajan učinak u ovom setu imao je Dokić (osam poena).
Sličan tok imao je i treći, ispostavilo se poslednji set, u ovom meču. Ponovo je Zvezda brzo napravila razliku (10:6) i činilo se da su već tada slomili rivala. Držali su domaći prednost sve do drugog tehničkog tajm-auta (16:13), ali je tada došlo do malog pada u njihovoj igri. Radnički je to iskoristio i stigao do izjednačenja (17:17), ali ponovo je ostao bez daha u završnici.
Crveno-beli su ponovo „dodali gas“ i napravili još jednu seriju poena, ovoga puta sedam u nizu (24:17). Vrlo brzo Zvezda je, posle servis greške Petkovića (koji je u igru ušao umesto povređenog Ilije Ivovića), došla do prvog trijumfa u finalnoj seriji, pa će imati priliku da u nedelju dođe do izjednačenja. Sa druge strane, Radnički će imati drugu meč loptu za odbranu titule.
Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 1.400. Sudije: Dejan Jovanović i Zorica Bjelić (oboje Beograd). Trajanje meča: 71 minut. Rezultat u seriji: 1:2.
CRVENA ZVEZDA: Stefanović 1, Jakovljević 11, Ćulafić, Pajić, Bojović 7, Koprivica, Milutinović, Mitić, Terzić 9, Dokić 16, Rašić 5, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.
RADNIČKI KREDI BANKA: Petković, I. Jovanović, Radović 1, I. Ivović 3, Čupković 9, Ilić 1, J. Ivović, Čedić 4, Maksimović 5, Opačić, Pantelić (libero), Stevanović 9. Trener: Slobodan Kovač.
Povezana vest:  Crvena zvezda preko Dinama na završnom turniru