srbija seniori

Srbija u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Čikagu

Muška odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u 25. izdanju Svetske lige u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, dok će protiv selekcije SAD odmeriti snage u Čikagu, koji je poznat po velikim boroju srpskih iseljenika.
Najbolji srpski odbojkaši igraće elitnoj diviziji u grupi B sa Rusijom, SAD i Bugarskom, dok će se u grupi A takmičiti Brazil, Italija, Poljska i Iran.
U okviru prvog vikenda, 30. maja i 1. juna, Srbija će ugosititi akutelnog olimpijskog šampiona, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige Rusiju. Prva utakmica biće odigrana u Nišu, a druga u Beogradu. 
Srbija će zatim gostovati u Sofiji (7. i 8. juna), Čikagu (13. i 14. juna) i Surgutu (20. i 21. juna), dok će u okviru petog vikenda biti domaćin Bugarskoj u Novom Sadu i Nišu (27. i 29. juna). 
Novi Sad i Beograd biće domaćin šestog vikenda (4. i 6. jula) kada u Srbiju dolazi SAD.
Finalni turnir Svetske lige odigraće se od 16. do 20. jula, a kandidati za organizaciju su Italija i Iran. 
Na Finalnom turniru igraće šest reprezentacija: organizator, po dve ekipe iz A i B grupe, kao i pobednik finalnog turnira II divizije.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVII SP 2013., Pavličević saopštio širi spisak za SP – okupljanje u ponedeljak, od srede na Rogli