FIVB - IZVRSNI ODBORSeniorska Svetska prvenstva – ključni događaji u 2014. za promociju odbojke
 
U sedištu FIVB u Lozani, juče je održan sastanak Izvršnog odbora FIVB, kojim je predsedavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB. Sastanku je prisustvovao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB. Predsednik FIVB je pohvalio članove Izvršnog odbora za rad u proteklih godinu dana i ocenio da su seniroska Svetska prvenstva 2014, koja će se odigrati u Poljskoj i Italiji, najvažniji događaji u ovoj godini i da je to velika šansa za promociju odbojke.
– Učestvovao sam u radu Kongresa svih Kontinentalnih konfederacija i moram da čestitam svim njihovim predsednicima, jer su radili veoma naporno i mi ćemo svi zajedno nastaviti sa razvojem odbojke u svetu, poštujući individualne potrebe svih Konfederacija. Imamo plan razvoja, gde Konfederacije mogu tražiti pomoć od FIVB i naravno, dobiće pomoć, ali sa punom odgovornošću svake Konfederacije za punu realizaciju programa. – naglasio je dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB.
Aplazuom je pozdravljen Đižong Vei, doživotni počasni predsednik FIVB i savetnik Administrativnog Borda FIVB, koji je prisustvovao sastanku, posle oporavka od nedavne operacije.
Danas i sutra (četvrtak i petak), u sedištu FIVB u Lozani biće održan sastanak Administrativnog Borda FIVB.
Po završetku sastanka Izvršnog odbora FIVB, članovi Izvršnog odbora iz Evrope (CEV) održali su neformalni sastanak u vezi sa temama o kojima će se razgovarati na današnjem i sutrašnjem sastanku Administrativnog Borda FIVB. Sastanku su prisustvovali Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, Reanto Arena iz Italije, Avgustin Martin Santos iz Španije i Miroslav Pržedpelski iz Poljske, sva trojica potpredsednici CEV, kao i članovi Izvršnog odbora FIVB: Vsente de Araužo iz Portugalije, Stansilav Ševčenko iz Rusije, Teofanis Ciokris iz Grčke i Karlo Magri iz Italije.
Povezana vest:  45. KUP SRBIJE, SENIORKE, Crveno – bele osvojile 14. titulu u Kupu (FOTO)