Vlade Divac sa volonterima

OKS i Fondacija Ana i Vlade Divac prikupili pomoć

Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, u saradnji s Crvenim krstom Srbije, prikupili su pomoć za stanovništvo ugroženo katastrofalnim poplavama. 
-U dvodnevnoj akciji prikupljanja pomoći, OKS i Fondacija ‘Ana I Vlade Divac’, u saradnji s Crvenim krstom, prikupili su 150 džakova ćebadi, peškira i posteljine, 150 džakova ženske odeće, 350 džakova dečije i 220 džakova muške odeće, kao i 70 džakova sa obućom. Među prikupljenom pomoći su i paketi pelena, hrana i mleko za bebe i sredstva za ličnu higijenu – navodi se u današnjem saopštenju OKS-a. 
Sva prikupljena pomoć će u saradnji s Crvenim krstom Srbije biti usmerena u ugrožena područja. U saopštenju se ističe da je Fondacija „Ana i Vlade Divac“ pokrenula i projekat obnove poplavljenih područja „Da svi pomognemo“, koji ima za cilj da prikupi pomoć za obnovu pojedinačnih domaćinstava, osnovnih škola i vrtića u poplavljenim područjima i kupovinu novih stada stoke i obnovu poljoprivrede u selima. 
OKS i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ zahvalili su svim građanima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći i pokazali solidarnost sa sunarodnicima u nevolji. 

Povezana vest:  Prijem za olimpijce i paraolimpijce u Belom dvoru