Izvrsni direktor OKS Damir  Stajner sa pozivom za ucesce sportista Srbije na Evropskim olimpijskim  igrama u BakuuOlimpijskom komitetu Srbije uručen poziv za učešće sportista Srbije na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu 2015.

Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner prethodnih dana učestvovao je u Azerbejdžanu na sastanku Šefova Misija za prve Evropske olimpijske igre, koje će se održati od 12.-28. juna 2015. u Bakuu. Tom prilikom mu je uručen i poziv predsednika Evropskih olimpijskih komiteta Patrika Hikija za učešće sportista Srbije na ovom takmičenju.
„Na gala večeri u prisustvu predsednika EOK Patrika Hikija, kao i predsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Azerbejdžana predstavnicima svih nacionalnih olimpijskih komiteta uručeni su zvanični pozivi za učešće na ovom takmičenju“, rekao je Damir Štajner.
Šefovi Misija imali su prilike da obiđu sportske objekte i selo u kome će biti smešteni sportisti, a sa predstavnicima Organizacionog komiteta su prošli kroz sve funkcionalne celine i detalje organizacije.
Šef Misije Srbije izneo je i svoje utiske o napretku radova u Bakuu: „Selo izgleda fenomenalno i pre nekoliko dana je i testirano, tako da je prakticno spremno da ugosti oko 7500 sportista i zvaničnika koliko se procenjuje da će ih biti u udarnim danima takmicenja. Ovo je svakako najbolje selo koje sam ikada imao prilike da vidim. Svi glavni sportski objekti su završeni i izgledaju sjajno. Nedostatak je to što će selo za kajakaše kao i njihovo borilište biti udaljeno od Bakua skoro 350 km, pa će to svim delegacijama biti veliki logistički problem. Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije imala je sastanak sa predstavnicima Organizacionog komiteta Baku 2015 i, prema zajedničkim procenama, realno je očekivati da Srbija ima brojnu Misiju za ovo takmičenje.“

Povezana vest:  Tramp predlaže odlaganje Olimpijade