Mladi olimpijci Dragoslav  Petrovicbadminton Milica Babic streljastvo Dusan Kalaba i Milica  Rakic biciklizamNA OLIMPIJSKOM DANU PREDSTAVLJEN TIM SRBIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE MLADIH
 
Na trim stazi na Košutnjaku danas je pod sloganom „BUDIMO HUMANI POBEDIMO ZAJEDNO“ po dvadeseti put u Srbiji obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta i ujedno predstavljen Tim Srbije koji će se takmičiti na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu.
U Olimpijskom danu, uprkos kišovitom vremenu, učešće je uzelo 2500 posetilaca, a poruku predsednika MOK Tomasa Baha ove godine pročitala je košarkašica Nataša Kovačević.
U poruci predsednika MOK Tomasa Baha se kaže: „Danas se podsećamo osnivanja modernog Olimpijskog pokreta i slavimo olimpijske vrednosti prijateljstva, izuzetnosti i poštovanja. Nije bitno kako ćete proslaviti Olimpijski dan već je važno da se što više ljudi pokrene na aktivnost, učenje i istraživanje. Na ovaj način svi zajedno možemo doprineti stvaranju bolje budućnosti, a to je u suštini Olimpijski ideal.“
Na ovogodišnjem Olimpijskom danu učestvovali su sportisti koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu, a svi prisutni imali su priliku da se upoznaju i sa kulturom Narodne Republike Kine, koju su predstavili Društvo Daleki istok i Holistički centar „Krug“.
Na Košutnjak su došli i članovi Olimpijskog tima Srbije koji su u okviru radionice „Druženje sa šampionima“ razgovarali sa svim zainteresovanim učesnicima i pružili podršku svojim mlađim kolegama.
Start stafetne trke sponzora„Zadovoljstvo mi je što ste nam se pridružili danas da zajedno obeležimo Olimpijski dan. Sa nama su mladi olimpijci koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama za mlade u Kini a siguran sam da će neki od njih izrasti u istinske šampione kojima ćemo se svi ponositi. Zahvaljujem članovima Olimpijskog tima Srbije koji su došli da obeleže sa nama današnji dan i da pruže podršku svojim mlađim kolegama. Kao što slogan ovogodišnjeg Olimpijskog dana kaže „BUDIMO HUMANI POBEDIMO ZAJEDNO“, koristimo priliku i da pomognemo našim sugrađanima koji su pogođeni poplavama jer naše malo nekome znači mnogo“, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i zahvalio gradu Beogradu i Zavodu za sport i medicinu sporta koji su pomogli u organizaciji današnje manifestacije.
Tradicionalno su održane trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka, a ove godine prvi put je održana i trka za osobe sa invaliditetom.
U štafetnoj trci su učestvovali Olimpijski komitet Srbije, McDonald’s Srbija i kompanije članice sponzorskog pula OKS „MI SMO TIM RIO 2016“: Delez Srbija, Vojvođanska banka, EKO Srbija, Heineken Srbija, ATOS, Color Press Group, Radio S i Maruška.
Predstavnici sponzorskog pula OKS obezbedili su posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u Porodičnoj trci. „Delez Srbija“, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije poklonio je vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, „AS osiguranje“ zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije poklonilo je putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, „EKO Srbija“, bronzani sponzor OKS obezbedila je dva puta po 50l goriva, a „Frikom“ vrednosne vaučere u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama.
Već tradicionalno generalni sponzor „Olimpijskog dana“, kompanija McDonald’s Srbija, obezbedila je za učesnike majice „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Povezana vest:  Godišnja Skupština OKS održana u Viminacijumu