Rvacki trening Jovan Kalaba sa sparing partnerom

Mladi olimpijci privode kraju pripreme za Olimpijske igre mladih

Mladi Olimpijski tim Srbije svakodnevno trenira na zajedničkim završnim pripremama u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije za Olimpijske igre mladih u Nandžingu.
Na završnim pripremama na Bledu (Slovenija) od 29. jula do 7. avgusta učestvuju sportisti koji će se takmičiti u Kini, njihovi treneri ali i sparing partneri kako bi mladi olimpijci imali maksimalne uslove za trening.
U pauzama između napornih treninga, sportisti imaju organizovan kulturno – edukativni program po čemu su ove pripreme jedinstvene.
Šef misije Srbije Damir Štajner zadovoljan je time kako su protekle finalne pripreme Tima Srbije pred put u Kinu: -Poučen veoma dobrim iskustvima pred prve Olimpijske igre mladih u Singapuru, Olimpijski komitet Srbije odlučio je da organizuje zajedničke pripreme i ovoga puta. Pored onog primarnog – sportskog dela, na ovim pripremama sportisti su se družili, naučili neke nove vrednosti i veštine, a našli smo vremena i da odemo na zajednički izlet, a sve u cilju ojačavanja timskog duha. Ogromnu zaslugu za uspešnu realizaciju priprema svakako imaju treneri koji su imali razumevanja i spremnost da trenažne aktivnosti svojih sportista prilagode zajedničkim aktivnostima celog tima. Osećam potrebu da se zahvalim Olimpijskom komitetu Slovenije koji nam je pružio veliku logističku i prijateljsku podršku, pa smo zahvaljujući njima imali vrhunske uslove za trening u svim sportovima. Spremno dočekujemo takmičenja na Olimpijskim igrama mladih, jer ovi sjajni mladi sportisti i svojom sportskom formom i svojim ponašanjem ulivaju poverenje da ćemo na njih biti ponosni.

Povezana vest:  Ričard Karion: Moramo da slušamo glas naroda