Jelena Eric i Nemanja VajsErićeva šesta na OI mladih u Nandžingu

Prvog dana na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu najbolji plasman od srpskih takmičara ostvarila je Jelena Erić, koja je zauzela šesto mesto u kros kantri trci, dok je njen kolega iz tima Aleksandar Roman bio desetoplasirani.
Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Nemanja Vajs rekao je da ostvareni rezultati ostavljaju nadu za naredne trke.
-Za dva dana ih očekuje olimpijski kros i nadamo se visokom plasmanu. Jelena je svakako pretendent na prvih pet ili prve tri pozicije. Sve zemlje u Kinu su došle u najjačem sastavu i Jelenino šesto mesto svakako nam daje nadu da možemo do medalje – rekao je Vajs.
Veslač Zoran Rajić zauzeo je drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj trci skifa sa vremenom 3:25.93. On će sutra kroz repesaž pokušati da izbori plasman u polufinale.
-Konkurencija je bila jaka, u grupi sam imao Kubanca koji je stigao do četvrtfinala na nedavno održanom Svetskom prvenstvu. U repesažu imam četiri čamca, a dalje prolaze prva dva. Spreman sam, gledao sam rezultate ostalih protivnika koji će veslati sa mnom u grupi i nadam se da ću proći u polufinale – rekao je nakon trke Rajić.
Reprezentativac Srbije u badmintonu Dragoslav Petrović poražen je u prvom meču singla od Indijca Joši Aditie rezultatom 2:0 (21:17; 21:16) i večeras ga čeka nastup u miksu sa partnerkom iz Singapura Liang.
Pored Petrovića, do kraja dana nastupić i teniseri. Meč Petra Čonkića protiv Australijanca Harija Buršijea prekinut je zbog kiše, dok Ivana Jorović igra u dublu sa Švajcarkinjom Džil Tajhman.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Rađenović: Očekujem da ostvarimo uspeh