Nemanja Majdov i Tea Tintor sa selektorom Nedeljkom DjukicemDžudista Majdov bez medalje u Nandžingu

Srpski džudista Nemanja Majdov nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu.
Majdov je pobedio iponom prvog protivnika, Frančeska Aufijerija sa Malte, nakon toga u četvrtfinalu savladao je i Kanađanina Luisa Kriber-Gagnona i plasirao se u polufinale, gde je od njega bolji bio Rus Mihail Igolnikov.
U meču za bronzanu medalju Majdova je pobedio Kubanac Ivan Felipe Silva Morales, tako da je srpski takmičar zauzeo 5. mesto u ukupnom plasmanu.
-Konkurencija je bila veoma jaka, što je i normalno za Olimpijske igre. Osvojeno 5. mesto na ovom takmičenju svakako nije malo, pa ne mogu da budem nezadovoljan. S druge strane, mnogo sam trenirao i očekivao sam više, pogotovo kada sam u drugom meču pobedio svetskog prvaka. Zahvalan sam Olimpijskom komitetu Srbije koji mi je mnogo pomogao i tokom pripremnog perioda, a bili su uz mene i na samom takmičenju – rekao je Majdov.
Drugog dana Igara mladih u Kini predstavnici Srbije nisu ostvarili željene rezultate i eliminisani su iz daljih takmičenja.
Džudistkinja Tea Tintor poražena je iponom u prvoj borbi od Ukrajinke Ljudmile Drozdove, a zatim i u repasažu od Britanke Piovesane Lubjane, dok je veslač Zoran Rajić zauzeo 3. mesto u svojoj grupi repesaža sa vremenom 3:33.87 minuta i ostao bez plasmana u polufinale.
Biciklistkinja Milica Rakić zauzela je 12. mesto u drumskoj trci na hronometar rezultatom 6:13.19 minuta, dok je Dušan Rajović u istoj disciplini bio 11. u vremenu od 5:19.95 minuta.
-Danas smo vozili hronometar i oboje smo osvojili bodove. Za sada smo u prvih 10 nacija u generalnom plasmanu. U petak vozimo još jednu drumsku trku, gde očekujemo visok plasman – rekao je Rajović.
Teniserka Ivana Jorović nije uspela da se plasira u 2. kolo u pojedinačnoj konkurenciji pošto je izgubila od Čehinje Simone Hejnove sa 2:0 (6:2; 7:6), dok su Petar Čonkić i njegov partner Apelgrin eliminisani u konkurenciji dublova.
-Moja protivnica imala je veoma dobar dan i zaista joj je sve polazilo za rukom. Igrala je jako, pritiskala me je i nisam se najbolje snašla. Ostao mi je još miks i nadam se da ću tu ostvariti bolji rezultat – rekla je Jorovićeva.
Takmičar u badmintonu Dragoslav Petrović poražen je u pojedinačnoj konkurenciji od Vijetnamca Čuonga, a potom je, u tandemu sa Singapurkom Lijang, bio neuspešan i u konkurenciji dublova.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Olimpijski plamen stigao u Britaniju