Jovana Risovic ucestvuje u FB konkursuOdržano olimpijsko druženje u Kragujevcu
 
Olimpijsko druženje u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na platou ispred Skupštine grada u Kragujevcu. Deca od četvrtog do šestog razreda iz deset  kragujevačkih osnovnih škola imali su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama: preskakanje jame, nošenje devojke, okretanje oko štapa, izvlačenje marame i nadvlačenje kanapa, a podršku  im je pružala Jovana Risović, golman ženske rukometne reprezentacije, vicešampiona sveta.
Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz putem koga su mogli da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama. Najbolji tim iz Kragujevca iz O.Š. „Sveti Sava“, uz ostale pobednike iz Niša, Leskovca, Pančeva i Beograda učestvovaće u finalnom  rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.
Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika grada Kragujevca poželeo je na početku manifestacije dobrodošlicu svim učesnicima Olimpijskog druženja.
„Zadovoljstvo mi je što se prvo Olimpijsko druženje dešava baš u Kragujevcu, u gradu gde igram. Nadam se da ćemo imati još talentovane dece koja će se baviti rukometom“ – rekla je na otvaranju Jovana Risović.
„Projekat „Olimpijsko druženje“ je namenjen osnovcima koji će svojim aktivnim učešćem u mnogim sportskim i edukativnim radionicama imati priliku da kroz igru i druženje razvijaju takmičarski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Naša želja je da kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije još više aktiviramo mlade da se bave sportom i neguju zdrave životne navike“, rekao je na otvaranju Vladan Bošković, direktor filijale Vojvođanske banke u Kragujevcu.
Naredno Olimpijsko druženje održaće se u Leskovcu sledeće nedelje.
Povezana vest:  Tekvondistkinja Ana Bajić zlatna u kategoriji +67kg, veslač Marko Marjanović stigao do srebra