Olimpijsko druzenje sa Vlade Divcem u PancevuOdržano Olimpijsko druženje u Pančevu sa Vlade Divcem

Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na platou ispred Gradske uprave Pančeva. Deca od četvrtog do šestog razreda pančevačkih osnovnih škola imala su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama, a podršku im je pružio naš proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac. Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz putem koga su mogli da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama.
„Ovo je već peta godina za redom kako zajedno organizujemo druženja sa najmlađima širom Srbije. Ovo je prilika da se deca takmiče i nauče o našoj sportskoj tradiciji jer Srbija jeste zemlja sporta. Samo sa znanjem o prošlosti možemo da idemo u budućnost.“ – rekao je Vlade Divac osnovcima na otvaranju manifestacije.
Aleksandar Farkaš, član gradskog veća grada Pančeva zadužen za omladinu u sport, poželeo je osnovcima Pančeva da pobede ostale gradove u ovom takmičenju i osvoje glavnu nagradu.
Najbolji tim iz Pančeva iz osnovne škole Djura Jakšić uz ostale pobednike Olimpijskih druženja iz Kragujevca, Leskovca, Niša i Beograda učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.
„Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije želimo da decu širom Srbije podstaknemo da se još više bave sportom i da naučimo ih da cene prave olimpijske vrednosti. Već smo održali dva uspešna događaja u Kragujevcu i Leskovcu, a očekuje nas još druženje sa osnovcima u Nišu i u Zemunu“- rekla je Darinka Miljanović Oka, direktor filijale Vojvođanske banke u Pančevu.
Sledeće Olimpijsko druženje biće organizovano u Nišu.

Povezana vest:  OI 2016, Terzić: Nećemo još o kruni karijere