Tatjana Jelaca na EkOlimpijadi u LozniciEVROPSKA VICEŠAMPIONKA U BACANJU KOPLJA TATJANA JELAČA UČESTVOVALA NA EKOLIMPIJADI U LOZNICI

U pešačkoj zoni u Loznici danas je održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, a mališani su imali prilike da upoznaju evropsku vicešampionku u bacanju koplja, Tatjanu Jelaču.
„Mladi jesu naš najvažniji resurs i potencijal i briga o njima je naš prioritet. Ono što je cilj našeg grada je da sport bude za sve, da gradimo sportske terene i sportske objekte i da nastojimo da što vise novca uložimo u sport, što mi i činimo. Cilj „EkOlimpijade“ je da mladi ljudi kroz raznovrsne radionice, igru i sport razvijaju olimpijski duh, upoznaju olimpijske vrednosti i shvate značaj zaštite životne okoline. Čuvanje našeg okruženja je jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti. Fizička aktivnost jeste važna za zdrav rast i razvoj svakog mladog čoveka, a danas je važno da se družimo, da se takmičimo i nije važno ko će pobediti, bitno je da se nadmećemo u olimpijskom duhu“, rekao je na otvaranju manifestacije Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.
Atletičarka Tatjana Jelača svečano je otvorila „EkOlimpijadu“ u Loznici: „Želela bih da vas pozdravim u ime Olimpijskog tima Srbije. Zahvaljujem se kompaniji Coca-Cola i Olimpijskom komitetu Srbije koji su omogućili ovo naše druženje. Dugo nisam bila u vašem gradu, još od kada sam napravila prve atletske korake i dolazila ovde na pripreme. Želim vam da danas ostvarite najbolje rezultate, da date sve od sebe i dobro se zabavite.“
„Ovih 5 stabala koje smo posadili treba da simbolizuju sledeće vrednosti koje će mladi usvojiti u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej u međusobnim odnosima, poštovanje, izuzetnost, jedinstvo duha, tela i uma. Baviti se sportom je dobro, pre svega zbog zdravlja mladih ljudi, ali kroz sport se oni uče i o životu. Kroz sport se uče etičkim vrednostima, komunikaciji, saradnji, uče se kako da prihvate pobedu, ali i poraz“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić, koji je sa Tatjanom Jelačom i svojim saradnicima zamenicom predsednika skupštine Milenom Manojlović Knežević, i članovima Gradskog veća, Dejanom Stalovićem i Draganom Pavlovićem učestvovao u sađenju stabala.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za Paraolimpijadu