XXI SEDNICA IZVRSNOG ODBORA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJEODRŽANA XXI SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE
 
Na XXI sednici Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je procedure, rokove i kriterijume za dodelu novinarskih i fotoreporterskih akreditacija za Letnje olimpijske igre u Riju 2016. godine.
Olimpijski komitet Srbije dobio je od Međunarodnog olimpijskog komiteta kvote za novinarske i fotoreporterske akreditacije za OI RIO 2016, a u cilju adekvatne raspodele akreditacija Izvršni odbor OKS vodiće se sledećim kriterijumima: medijska pokrivenost tržišta, praćenje aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije i promovisanje olimpijskih vrednosti u Srbiji, potpisan ugovor o zvaničnom medijskom partnerstvu sa Olimpijskim komitetom Srbije u olimpijskom cikljusu RIO 2016, distribucija akreditacija za Olimpijske igre Peking 2008 i London 2012.
Imajući u vidu i slučajeve kada imaoci akreditacija iz pojedinih medija nisu putovali na Igre i tako onemogućili druge zainteresovane da izveštavaju sa Olimpijskih igara i uticali na to da se Srbiji umanji kvota dodeljenih akreditacija za naredne Olimpijske igre, Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije će pri donošenju odluke uzeti u obzir i tu činjenicu.
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije dao je pozitivno mišljenje o organizaciji međunarodnih takmičenja (Snoubord Evropa Kup- discipline slop stajl, big er i veleslalom) koja Skijaški savez Srbije planira da organizuje u narednoj sezoni, kao i međunarodnog takmičenja (Internacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu 2015) u organizaciji Golf asocijacije Srbije.
Povezana vest:  REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA ŠESTOG DANA (2. AVGUST), Čavić u finalu, Đoković u polufinalu