stefanek balkon 1EKOLIMPIJADA U KANJIŽI SA SVETSKIM ŠAMPIONOM U RVANJU DAVOROM ŠTEFANEKOM

U ponedeljak, 03.11.2014., sa početkom u 10.30h, na platou ispred Skupštine opštine Kanjiža i dvorištu O.Š. „Jovan Jovanovic Zmaj“ (Školski trg 1) biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, a sa učesnicima će se družiti svetski šampion u rvanju Davor Štefanek.
Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.
„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti.
Glavna tema biće zaštita zelenila, pa će u Kanjiži biti posađeno pet stabala u obliku olimpijskih krugova, koja će simbolizovati i pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.
Projekat se realizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Top partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanijom Coca-Cola, koja je ekskluzivni partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016.

Povezana vest:  OI 2012, Olimpijski ministar: Britanija je spremna da se brani