Olimpijsko druzenje BGNA TRGU NIKOLE PAŠIĆA ODRŽANO FINALNO OLIMPIJSKO DRUŽENJE SA EMIROM BEKRIĆEM I VATERPOLISTIMA

Finalno Olimpijsko druženje u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na Trgu Nikole Pašića. Deca od četvrtog do šestog razreda iz više beogradskih osnovnih škola imali su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama i kvizu znanja, a podršku su im pružili olimpijci Emir Bekrić i vaterpolisti Sava Randjelovic i Dušan Mandić.
Tokom proteklih mesec dana, Olimpijska druženja održana su na trgovima u Kragujevcu, Leskovcu, Pančevu i Nišu, a na današnjem finalnom rangiranju za pobedničku školu proglašena je O.Š. Ivo Andrić iz Beograda koja je danas ostvarila ujedno i najbolji rezultat tokom celokupnog takmičenja. Najbolje rangirani tim doneće svojoj školi nagradu u vrednosti od 1000 evra za opremanje sportskim rekvizitima koju je obezbedila Vojvođanska banka. Drugo mesto osvojila je O.Š. Đura Jakšić iz Pančeva, a treće mesto pripalo je O.Š. Sveti Sava iz Kragujevca.
„Izuzetna mi je drago što sam danas sa beogradskim osnovcima. Ovo je već drugi put da učestvujem na ovakvim druženjima koje partnerski organizuju Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka“ – rekao je Emir Bekrić.
„Velika mi je čast da prisustvujem ovakvoj manifestaciji i vidim nasmejanu i razdraganu decu da se druže i u ime svoje škole bore za nagradu“ – rekao je vaterpolista Sava Ranđelović dok je Dušan Mandić poželeo deci veliku sreću na završnici takmičenja i poručio im da poštuju svoje protivnike i daju sve od sebe.
„Ovo je već peta godina za redom kako zajedno sa Olimpijskim komitetom uspešno organizujemo sportska i edukativna druženja za mališane širom Srbije. Kroz ovakve projekte osnovci imaju priliku da kroz igru i druženje razvijaju takmičarski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije uvek nastojimo da aktiviramo što više dece da se bave sportom.“ – rekla je Ana Matić, direktor filijale Vojvođanske banke na Trgu Nikole Pašića.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Plušenko i Lipnickaja obezbedili prvo zlato za Rusiju