Vlade Divac PREDSEDNIK OKS VLADE DIVAC UČESTVOVAO U RADU IZVRŠNOG SAVETA ASOCIJACIJE NACIONALNIH OLIMPIJSKIH KOMITETA U BANGKOKU
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac prisustvovao je u Bangkoku 65. sastanku Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK), čiji je član od 2010. godine. Ovaj sastanak prethodio je sednici Generalne skupštine ANOK-a koja je zakazana za 7. i 8. novembar u istom gradu.
„Komisije i radne grupe ANOK-a predstavile su članovima Izvršnog saveta izveštaje o radu, kao i planove za narednu godinu, koji će biti prezentovani i delegatima na Generalnoj skupštini. Sastanku je prisustvovao i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je upoznao članove Izvršnog saveta ANOK-a sa olimpijskom agendom do OI 2020 u Tokiju. Prve Evropske igre koje će se održati naredne godine u Bakuu svakako su jedna od najaktuelnijih tema, pa smo imali prilike da pogledamo prezentacije koje govore o napretku u organizaciji tog takmičenja, za koji se Olimpijski komitet Srbije već uveliko priprema. Na sastanku je takođe bilo reči i o programu Generalne skupštine, kao i o dodeli ANOK-ovih priznanja, koja će ove godine prvi put biti uručena najboljim sportistima i nacionalnim olimpijskim komitetima“, rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Sa Divcem su u Bangok otputovali i potpredsednik i generalni sekretar OKS Ivan Todorov i Đorđe Višacki koji će učestvovati u radu Generalne skupštine ANOK-a u svojstvu delegata Olimpijskog komiteta Srbije.
Povezana vest:  KONI jednoglasno podržao kandidaturu Rima za OI 2024.