Milosavljevic Stajner Jevremovic Matic IlicSVEČANO ZATVOREN XII ZIMSKI EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH
 
Sinoć je u Montafonu, na platou za dodelu medalja u Šrunsu, svečanom ceremonijom zatvoren XII Zimski evropski olimpijski festival mladih. Tokom ceremonije zastavu Evropskih olimpijskih komiteta preuzeli su domaćini narednog Zimskog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo.
Ceremoniji svečanog zatvaranja pored svih učesnika prisustvovali su i predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki, počasni predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog i druge visoke zvanice.
Srbiju su u Montafonu predstavljali Anja Ilić u skijaškom trčanju i Rašo Jevremović u alpskom skijanju.
Anja Ilić, zauzela je 63. mesto u ukupnom plasmanu u trci na 5km slobodnim stilom, dok je  u sprintu klasičnim stilom zauzela 68. poziciju.
Rašo Jevremović se plasirao na 54. mesto u trci veleslaloma,  dok u slalomu nije uspeo da završi prvu vožnju.
Šef misije Srbije na XII Zimskom EYOF-u Damir Štajner, preneo je utiske nakon završetka takmičenja: „Iako je organizacija ovog EYOF-a bila za nijansu skromnija nego što je uobičajeno, on je bio zaista specifičan jer je ponudio svu toplinu i ambijent Alpa. Veoma je bitno to što je Srbija imala predstavnike na ovom takmičenju jer smo time održali kontinuitet učešća na svim olimpijskim takmičenjima i pokazali pripadnost evropskoj olimpijskoj porodici. Naši sportisti su bili dostojni reprezenti Srbije u svakom smislu. Družili su se sa drugim sportistima, stekli mnogo novih prijateljstava i mislim da je ovo za njih bilo vredno olimpijsko iskustvo u ranoj fazi njihovih karijera i veliki podsticaj za dalji rad.“
Povezana vest:  Saporo u trci za ZOI 2026.