Thomas BachBah pozvao FIFA da ne menja termin SP 2022. godine
 
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah upozorio je da bi i Olimpijske igre i fudbal bili na gubitku ukoliko FIFA promeni termin održavanja prvenstva sveta 2022. godine u Kataru sa leta na zimu.
Čelnici FIFA već duže vreme razmatraju mogućnost da šampionat u Kataru bude održan u januaru i februaru, umesto tradicionalno u junu i julu, zbog izuzetno visokih temperatura na Bliskom istoku u to doba godine.
-Ni svetsko prvenstvo ni Olimpijske igre neće dobiti punu pažnju koju zaslužuju. To bi izazvalo velike probleme sa emiterima i sponzorima – rekao je Bah novinarima u Biver Kriku, u američkoj državi Kolorado, pred početak svetskog prvenstva u alpskom skijanju.
On je potvrdio da MOK neće pomeriti termin Zimskih Olimpijskih igara 2022. iz svog tradicionalnog februara kako ne bi došlo do preklapanja dva velika takmičenja.
Iako će domaćin „bele olimpijade“ biti poznat tek sledeće godine, zna se da će ona sigurno biti održana u Aziji, a u trci su ostali Peking i Almati (Kazahstan).
S druge strane, očekuje se da FIFA konačnu odluku o eventualnoj promeni termina svetske fudbalske smotre 2022. donese u martu ove godine.
-Već duže vreme razgovaramo o tome, imamo jasnu posvećenost predsednika FIFA Sepa Blatera da se to neće dogoditi. U obostranom je interesu, inače bi bila obostrano gubitnička situacija – poručio je Bah.
Povezana vest:  Bah podržao kandidaturu Kine za ZOI 2022.