Olimpijci Srbije sa Paspaljem i Velinijem

Srpski olimpijci na štandu FCA obeležili 500 dana do Rija

Srpski sportisti predvođeni potpredsednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarkom Paspaljem posetili su danas štand kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) na 52. Međunarodnom salonu automobila i simbolično obeležili 500 dana do otvaranja Igara u Rio de Ženeiru 2016. godine.
U ime kompanije FCA srpske adute za medalju u Riju, kajakašice Nikolinu i Oliveru Moldovan, rvače Davora Štefaneka i Aleksandra Maksimovića, džudistu Aleksandra Kukolja i vaterpolistu Viktora Rašovića, dočekao je i pozdravio Dijego Velini, direktor poslovnog razvoja i korporativnih poslova.
Fijat 500 L je zvanično vozilo Olimpijskog tima Srbije i nagrada za zlato u Riju.
Sportisti koji na predstojećim OI osvoje zlatnu medalju dobiće ovaj automobil na poklon, dok će timovi koji dođu do zlatnog obeležja obezbediti automobil za savez.
-Veliko nam je zadovoljstvo što smo partneri Olimpijskog tima Srbije i želimo da posle Igara u Riju podelimo što više automobila, odnosno da Srbija osvoji što više zlatnih medalja – rekao je Velini.
Na pitanje ko je njegov omiljeni sportista, Velini nije imao dilemu.
-Obožavam tenis i Novaka Đokovića – rekao je Velini.
Potrpredsednik OKS Žarko Paspalj rekao je da Srbija ima mnogo razloga da sa optimizmom očekuje Igre u Riju.
-Rezultati koje naši sportisti postižu daju nam za pravo da budemo optimisti. Ipak, pre Rija čekaju nas prve Evropske igre u Azerbejdžanu, koje će siguran sam biti na olimpijskom nivou, a dobrim delom i kvalifikacione za Rio – rekao je Paspalj.
Olimpijske igre u Rio de Ženeiru održavaju se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Povezana vest:  OI 2016, Sane Vevers najbolja na gredi, Bajls bronzana