Divac Vlade 2014

Divac: U Riju očekujem najmanje pet medalja

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da je zadovoljan načinom na koji teku pripreme sportista za Olimpijske igre u Riju i istakao da je cilj srpskog tima da napravi korak više u odnosu na London, odnosno da se osvoji najmanje pet medalja.
-U sportu uvek težite da uradite više i bolje, tako da je naš cilj u Riju da budemo bolji nego u Londonu, a to znači pet medalja i više. Očekujem da imamo otprilike isto sportista kao na prethodnim Igrama, pripreme idu dobro i što je najvažnije obezbeđena su finansijska sredstva za njih – rekao je Divac novinarima posle sednice skupštine OKS u hotelu Zira.
On je istakao da je sutrašnja poseta predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha, iako protokolarna, izuzetno važna za Srbiju.
-Imaćemo dosta tema za razgovor, pre svega kada je razvoj sporta u Srbiji. Poseta prvog čoveka MOK-a je važna, pogotovo što dolazi u ovom trenutku – rekao je Divac.
Na današnjoj sednici skupštine izbarana su tri nova člana Izvršnog odbrora OKS. To su Željko Trajković (rvanje), Nebojša Jevremović (veslanje) i Iva Popović (sinhrono plivanje).
-Važno je da imamo kompletiran Izvršni odbor da bi sve funkcionisalo na pravi način i da nastavimo dobru praksu obezbeđivanaj finansijskih sredstava, a samim tim i dobrih uslova za pripreme naših sportista – poručio je Divac i dodao da su predstojeće Evropske igre u Azerbejdžanu izustno važne što zbog činjenice da će mnogo mladi sportisti osetiti veliko takmičenje, ali i zbog toga što će imati mogućnost da obezbede olimpijsku normu.
Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Povezana vest:  Pariz predstavio svoju kandidaturu za domaćina OI 2024.