divac bgd 2015

Divac: Iscrpeli sve mogućnosti da stopiramo prijem Kosova

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je danas da je OKS iscrpeo sve mogućnosti oko topiranja Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), ali da zbog toga nikako ne sme u drugi plan da stavi brigu o srpskim sportistima.
-Nakon što smo iscrpeli sve mogućnosti oko priejma Kosova u MOK, ne smemo u drugi plan da stavimo našu osnovnu delatnost, a to je briga o srpskim sportistima i sprovođenje programa. Nešto više od godinu dana deli nas od Rija, iako su pripreme počele dan posle Igara u Londonu, znamo šta znači predolimpijska godina i lepo je istaći da već brojimo šest članova tima za RIO – rekao je Divac na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom MOK-a Tomasom Bahom.
Prema njegovim rečima OKS i MOK su partneri, uprkos neslaganju po pitanju Kosova.
-Imamo fenomenalnu saradnju sa MOK, punu podršku u realizaciji naših programa i zadovoljni smo time. Naravno, postoje razlike i neslaganje u nekim stavovima po pitanju Kosova, ali ovo neslaganje nije i ne sme da bude prepreka u sardnji i razgovorima o brojnim temama – istakao je Divac.
Bah boravi u jednodnevnoj poseti Beogradu, a večeras putuje u Prištinu.

Povezana vest:  Britanija: Poštanske marke u čast olimpijskih pobednika