Branka na Olimpijskoj bajciKaratistkinja Branka Sranđelović održala Olimpijski čas u Zaječaru

Na centralnom gradskom trgu u Zaječaru danas je održan „Olimpijski čas“, a sa mališanima se družila karatistkinja Branka Aranđelović.
Pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara za obrazovanje i sport Vladislav Milojević poželeo je svima dobrodošlicu i pozdravio učesnike „Olimpijskog časa“: „Hvala Olimpijskom komitetu Srbije i našoj karatistkinji što su danas došli u naš grad. Danas će deca iz Zaječara imati priliku da nauče nešto više o olimpijskim vrednostima i nadam se da će dobiti dodatnu motivaciju da se bave sportom.“
„Čast mi je što je Olimpijski komitet Srbije baš mene pozvao da se družim sa mladim Zaječarcima, posebno pred Evropske igre u Bakuu gde će se karate prvi put pojaviti na jednom multisportskom takmičenju. Nadam se da će ovaj „Olimpijski čas“ uticati na to da što više vas koji ste danas ovde počne da se bavi sportom jer je sport nešto najlepše što može da vam se desi u životu“, poručila je karatistkinja Branka Aranđelović.
Branka je na „Olimpijskoj tribini“ uputila starije osnovce u osnove karatea i upoznala ih sa osnovnim pravilima ovog sporta. Poručila im je da nikada ne smeju da odustaju od svojih snova, jer je ona najveće uspehe u karijeri postigla nakon što se oporavila od ozbiljne povrede i da sport i obrazovanje treba da idu zajedno.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, BRONZA ZA NATAŠU ANTONJAK U BOĆANJU