Zarko Paspalj Djordje Visacki Damir Stajner OKS i Marinos Vatis predsednik IO Vojvodjanske bankeDomaćin poželeo dobrodošlicu sportistima u Bakuu
 
Dan uoči otvaranja prvih Evropskih igara, u sportskom selu priređena je ceremonija dobrodošlice sportistima koji su pristigli u Baku.
Uz intoniranje himne podignuta je zastava Azerbejdžana kao zemlje domaćina, kao i zastava Evropskih olimpijskih komiteta.
Generalni direktor i ministar sporta i omladine Azad Rahimov poželeo je sportistima dobrodošlicu i puno uspeha na prvim Evropskim igrama.
-Za našu zemlju i za Baku velika je čast što ste se vi, najbolji sportisti Evrope, okupili ovde kako bi učestvovali na prvim Evropskim igrama. Verujemo da ćemo zajedno slaviti prijateljstvo i mir i uživati u vrhunskom sportu. Želim vam svima puno uspeha i da dugo pamtite ove trenutke i medalje sa prvih Evropskih igara – rekao je Rahimov.
Potpredsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana Čingiz Husejnzade uneo je u sportsko selo olimpijski plamen koji će sutra na ceremoniji otvaranja stići na olimpijski stadion.
Ceremoniji su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki. Po završetku ceremoniji oni su se zadržali u selu u razgovoru sa sportistima Srbije.
-Mislim da je Azerbejdžan uradio sjajan posao. Izgradili su sjajne objekte i sportsko selo. Sportisti imaju odlične uslove i mislim da je delom i zbog toga atmosfera u selu ovako dobra – rekao je Višacki.
Prve Evropske igre održaće se od 12. do 28. juna u Bakuu.
Povezana vest:  Bah: Nulta tolerancija za dopingovane