Predsednik RS Tomislav Nikolić i Jasna Šekarić

Nikolić i Udovičić posetili srpske sportiste

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u društvu ambasadora Srbije u Azerbejdžanu Nebojše Rodića posetili su srpske sportiste u Bakuu, neposredcno uoči otvaranja prvih Evropskih igra.
Visoku delegaciju dočekali su potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef misije Srbije u Bakuu Damir Štajner.
Predsednik i ministar obišli su prostorije u kojima je sme?ten srpski tim, razgovarali sa sportistima i poželeli im uspeh na borilištima. U sklopu posete predsednik se sa delegacijom pridružio sportistima na zajedničkom doručku u restoranu u sportskom selu.
„Danas možda nismo ni svesni značaja ovog takmičenja, ali u budućnosti će Evropske igre prerasti u tradicionalno takmičenje i okupljaće sve veći broj sportista. Azerbejdžan je pokazao da ume da bude pravi domaćin, smeštaj je odličan i utisak je da je domaćinu stalo da sportisti budu zadovoljni“, istakao je Nikolić.
On je dodao da se uverio kako je atmosfera među srpski sportistima izvanredna, a da su među njima i vrhunski takmičari, ali u nekim sportovima i juniori, kojima su Evropske igre na neki način deo priprema za buduća takmičenja i ostvarivanja kalifikacionih normi za Rio.
-Sportisti međusobno upoznaju, oni se takmiče i bore za Srbiju i ubeđen sam da će na sportskom i van sportskog terena predstaviti Srbiju na pravi način. Bilo mi je veliko zadovoljstvo danas i ponosim se ovom decom. Voleo bih da svi oni znaju koliko znače Srbiji – poručio je Nikolić.
Udovičić je istakao da će svi članovi tima biti upisani u istoriju, napravili rezultat ili ne, imajući u vidu da su učesnici prvih Evropskih igara.
-Za njih ovo ima posebnu emociju i težinu, pogotovo za one koji su dosad učestvovali na više Olimpijskih igara i znaju koliki je značaj jednog ovakvog takmičenja. Mislim da bi oni trebalo da daju savet onima koji su prvi put na ovakvom događaju – rekao je Udovičić.
Prve Evropske igre počinju danas u Bakuu uz učešće više od 6.000 sportista iz 49 zemalja koji će se takmičiti u 20 kategorija.
Srbiju će u glavnom gradu Azerbejdžana predstavljati 132 člana u 20 sportova.
Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za 18 sati, a zastavu Srbije na Nacionalnom stadionu nosiće olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

Povezana vest:  Anesi želi ZOI 2018.