Odbojka SRB-CRO Jelena NikolicEI 2015 BAKU

Red pobeda, red poraza i lošeg plasmana srpskih sportista prvog dana

U svom prvom meču na Evropskim igrama u Bakuu odbojkašice Srbije savladale su reprezentaciju Hrvatske rezultatom 3:0 (25:15 25:17 25:17).
Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić bio je zadovoljan posle meča: „Svakako da sam zadovoljan, jer kao i uvek pobeda na prvom meču na turniru je izuzetno važna za nastavak turnira. Ni jednog trenutka nismo dozvolili devojkama iz Hrvatske da ugroze pobedu.“
Naredni meč reprezentacija Srbije igra protiv selkcije Nemačke: „To će biti daleko teži meč. Nemice su dvostruki, uzastopni vicešampioni Evrope i jedna od selekcija koja je u Baku došla praktično kompletna, odnosno u najačem sastavu. Došle su ovde sa velikim ambicijama tako da je vrlo verovatno da će nam trebati mnogo bolja igra za eventualnu pobedu. Mi svakako posedujemo određeni kvalitet i možemo da se nosimo sa njima, u tom smislu svakako imamo šanse za pobedu i uččinićemo sve da ih iskoristimo.“
Milena Rašić: „Jako sam srećna što smo započele meč na dobar način i što smo na prvoj utakmici upisale pobedu. Sad idemo dalje od utakmice do utakmice do utakmice. Imamo dva dana da se pripremimo za sledeći meč.“
Ovu utakmicu pratili su i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, kao i potpredsednik OKS Žarko Pasplaj i generalni sekretar Đorđe Višacki.
Vaterpolisti su savladali tim Slovačke rezultatom 14:5, dok su vaterpolistkinje poražene od Slovakinja rezultatom 9:8.
„Odigrali smo dobru utakmicu. Važno je da smo započeli dobrom utakmicom Evropske igre. Igrali smo dobro i odradili sve što nam je trener tražio. Nadam se da će u nastavku takmičenja biti sve bolje i bolje i da ćemo pobeđivati“, rekao je kapiten Petar Velkić.
„Ovo je prvo veliko takmičenje za ove momke. Dobro smo otvorili utaklmicu i stvorili veliku prednost. Došlo je do malog pada igre u drugoj četvrtini ali smo se vratili i priveli utakmicu kraju na pravi način. Uvek je važno dobro otvoriti takmičenje“, rekao je trener Zoran Milenković.
Ženska vaterpolo reprezentacija poražena je od Slovakinja rezultatom 8:9 po četvrtinama 1:0, 2:1, 5:3, 3:6. Naše devojke su skoro čitav meč bile u prednosti. Slovakinje su do uzjednačenja stigle na 4 minuta do kraja utakmice, a na dva i po minuta do kraja dale i 9. gol koji im je doneo pobedu. Za reprezentaciju Srbije golove su dale: Rudić Teodora 4, Isidora Damnjanović 2, a Novaković Nađa i Luka Lara po jedan.
Marko Antić poražen je u meču za bronzanu medalju od Makedonca Emila Pavlova rezultatom 2:0. Marko je prethodno u polufinalu izgubio borbu od Mareska Luke rezultatom 6:0.
Na putu do polufinala pobedio je Francuza Sofiana Aguđila 1:0 u prvom kolu, zatim i Rusa Evgenija Plakhutina 2:0, dok se sa Makedoncem Emilom Pavlovim, od kojeg je poražen u borbi za bronzu, tada borio nerešeno.
Karatistkinja Branka Aranđelović, borila se sa 3 takmičarke i završila na trećoj poziciji u svojoj grupi. Ona je poražena od Francuskinje Emili Toj rezultatom 3:0 i takmičarke iz Španije Kristine Ferer Garsije 1:0, dok je Norvežanku Betinu Alštadseter savladala rezultatom 4:0
Jovana Crnogorac predstavnica Srbije u mountin bike-u završila je trku na 19. poziciji.
Danas su na borilište izašla i trojca rvača iz Srbije. Kristian Fris se borio u kategoriji do 59kg i u prvom kolu poražen je od Finca Janija Hapamakija rezultatom 3:1.
Mate Nemeš se borio u kategoriji do 71kg i u prvom kolu poražen je od Rusa Jurija Denisova rezultatom 3:1.
Pwtar Balo se borio u kategoriji do 80kg i u prvom kolu poražen je od Šveđanina Aleksandera Jersgrena 3:0.
Stonoteniserke Srbije završile su takmičenje u ekipnom delu porazom od Holanđanki koje su drugi nosioci, ali po rejtingu najbolje plasirana evropska reprezentacija na svetu. Gabrijelu Feher je savladala Li Đao rezultatom 3:0 (9, 5, 10). Anamarija Erdelji izašla je na megdan igračici koja je osvojila bronzanu medalju na Svestkom šampionatu u Kini pre mesec dana, Li Đije i pretrpelaa je poraz od 3:0 (10, 6, 8).
„Odigrala sam solidno, ali to je daleko od dovoljnog kad igrate protiv Kineskinja. Morate da prevaziđete sebe samo da biste se nadali da možete da prođete,“ rekla je AnaMarija.
U dublu su igrale Andrea Todorović i Gabrijela Feher, koje su poražene od Erlandove i Li Điao 1:3 (10:12, 11:7, 11:13, 2:11).

Povezana vest:  ZOI 2018: Anesi, Minhen,Pjongčang