Ivana Jandric zlatna medalja 001EI 2015 BAKU

Ivana Jandrić osvojila zlato u sambou

Ivana Jandrić predstavnica Srbije u sambou, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 68kg na Evropskim igrama u Bakuu.

Ivana je u finalnoj borbi savladala takmičarku iz Belorusije Namozovu Volhu rezultatom 2:1. Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, na kojem je Ivana osvojila bronzanu medalju, upravo je Namozova zaustavila u polufinalu.

„Više sam nego srećna i zadovoljna. Juče nakon objavljivanja žreba nisam baš bila oduševljena niti sam očekivala ovaj rezultat, ali ispostavilo se kao dobra stvar. Devojka koju sam pobedila u finalu me je pobedila u polufinalu Evropskog prvenstva pre samo mesec dana. Ovde sam došla do finala, znala sam da imam medalju, ali bila mi je lična satisfakcija da se revanširam, da dokažem sebi da sam bolja, da sam u formi i da mogu da dobijem svaku protivnicu,“ rekla je Ivana posle finalne borbe.

Povezana vest:  Iskustva iz Londona mnogo pomažu organizatorima Rija 2016.

Prethodno je kako u četvrtfinalu tako i u polufinalu Ivana bila ubedljiva i svoje protivnice savladala rezultatom 4:0. U polufinalu je savlada Ruskinju Olgu Zakhrtsovu, a u četvrtfinalu takmičarku iz Moldavije Repesko Nataliju.

Ivanin trener Veselin Novaković nije krio zadovoljstvo: „Presrećan sam zbog Ivanine zlatne medalje. U ovakvoj konkurenciji, sa tri aktuelne svetske i evropske prvakinje ni najveći optimista ne bi mogao očekivati zlatnu medalju, ali ogroman rad koji smo mi uložili poslednjih par meseci reflektovao se danas zaista u punom sjaju. Ivana je ispunila neko moje očekivanje. Govorio sam da moramo puno da radimo i radili smo. Ona je izuzetno odgovorna i poslušna. Verovao sam u to da može da bude prva. Verujem da će u budućnosti biti i Svetski šampion. Zlatna medalja sa prvih Evropskih igara nije mala stvar. Ova medalja će biti deo istorije.“

Povezana vest:  SAD se neće kandidovati za organizaciju OI 2020. godine