Anja Crevar docek baku

PLIVAČICA ANJA CREVAR DONELA U BEOGRAD BRONZANU MEDALJU SA EVROPSKIH IGARA

Mlada plivačica Anja Crevar, osvajačica prve bronzane medalje za Srbiju u Bakuu doputovala je iz Azerbejdžana u Beograd, a tim povodom upriličen je doček na aerodromu „Nikola Tesla“. Na konferenciji za medije govorio je, pored Crevarove, i selektor plivačkog tima Bojan Race, a u ime Olimpijskog komiteta Srbije obratio se generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.
Anja Crevar je istakla da je na Evropskim igrama ostvarila sve ciljeve koje je postavila sebi pre ovog takmičenja: „Prezadovoljna sam rezultatima koje sam postigla na Evropskim igrama. Ostvarila sam cilj, a to je bilo osvajanje medalje. Takođe sam popravila vremena na 400m i 200m mešovitim stilom onoliko koliko sam planirala i veoma sam zadovoljna svime što sam uradila u Bakuu.“
„Ostvarili smo duplo bolje rezultate nego što smo najavili i očekivali. Ovo je najveći uspeh juniorskog plivanja u poslednjih nekoliko godina. Anja je učinila pravi podvig i osvojila prvu medalju za žensko juniorsko srpsko plivanje i ja joj zaista čestitam na tome“, rekao je selektor Bojan Race.
U ime Olimpijskog komiteta Srbije govorio je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki: „Želeo bih pre svega Anji i njenom timu da čestitam osvajanje medalje, kao i plivačkom savezu Srbije i njenom klubu koji stoje iza ovog rezultata. Moramo da budemo zadovoljni osvojenim medaljama Tima Srbije u Bakuu. Osam zlatnih medalja koje su tamo osvojene pokazatelj su jednog sistema koji je OKS uspostavio pre šest godina a čije rezultate sada jasno vidimo. Rezultati koje su sportisti Srbije ostvarili u Bakuu sjajan su podstrek za narednu godinu i pokazatelj da će naši sportisti u Riju moći da se takmiče za najviše plasmane na Olimpijskim igrama.“
Hotel Moskva poklonio je Anji tortu sa njenom slikom sa pobedničkog postolja kako bi na pravi način proslavila ovaj veliki uspeh.

Povezana vest:  OKS proslavio uspehe sportista