Olimpijski cas u okviru kampa Mi mozemo sve 003

OLIMPIJSKI ČAS U OKVIRU KAMPA „MI MOŽEMO SVE“

U okviru kampa „Mi možemo sve“, za decu lečenu od malignih bolesti, koju organizuje udruženje „Čika Boca“, Olimpijski komitet Srbije održao je Olimpijski čas za sve učesnike.
Mališani su imali prilku da kroz igru i druženje uče o olimpijskim vrednostima radosti igre, fer pleju, poštovanju, izuzetnosti i jedinstvu duha, tela i uma. Svi učesnici Olimpijskog časa dobili su učesniču diplomu, a Olimpijski komitet Srbije iskoristio je prilku da udruženju pokloni sportske rekvizite za buduće kampove.
„Bilo nam je veliko zadovoljstvo što smo bili gosti kampa „Mi možemo sve“ i što smo imali prilku da se družimo sa ovim hrabrim mladim ljudima. Drago mi je da se mališanima dopao Olimpijski čas i da su uživali. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti imati prilke da se družimo na ovaj način“, rekla je Nataša Janković, direktor Fonda sporta i olimpizma Olimpijskog komiteta Srbije.
Kamp koji traje od 10. do 17. jula organizuje udruženje „Čika Boca“, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja, u selu Belotić pored Šapca, a sa ciljem kvalitetnije rahabilitacije za mališane koji se bore sa opakom bolešću.
U udruženju Čika Boca smatraju da je kamp efikasan model za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima, kroz brojne aktivnosti, a u saradnji sa stručnim osobljem, osmišljene specijalno za njih. Cilj edukativnih i zabavnih radionica jeste da deca nauče da budu nezavisni i ovladaju socijalnim veštinama, ali i da budu opuštenija i bolest ne shvate kao ograničenje i prepreku.
Olimpijski čas je projekat koji Olimpijski komitet Srbije širom Srbije realizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država i top partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta, kompanijom Coca-Cola.

Povezana vest:  Rukovodstvo OKS u Sočiju