Veljko Stojnic na startu

EYOF 2015
Četrvrto mesto u biciklizmu za Veljka Stojnića, Aleksa Bobar bez finala na 50m slobodno

U trci na hronometar Veljko Stojnić završio je na odličnom četvrtom mestu i za malo izgubio medalju. Veljko je trku završio sa vremenom 12:49.376 samo 34 stotinke za medaljom.
U muškoj konkurenciji imali smo još dva predstavnika. Andrija Joksimović zauzeo je 40. Mestu sa zaostatkom od 52 sekunde i 47 stotinki, dok je Dušan Veselinović bio 68. Sa zaostatkom od minut i 14 sekundi.
„Ovo što je Veljko uradio je jedan od najvećih uspeha našeg biciklizma u kadetskoj kategoriji, a sanitimetri su ga delili od medalje,“ rekao je Marko Sudarić selktor kadetske reprezentacije.
U trci na hronometar u ženskoj konkurenciji Srbija je imla jednu predstavnicu. Ivana Vilim zauzela je 50. mesto sa minut i 10 sekundi zaostatka za pobednicom.
Plivač Aleksa Bobar nije uspeo da se plasira u finale trke na 50m slobodno, pošto je u polufinalu ostvario ukupno deveto vreme. Aleksa je pre podne u kvalifikacijama isplivao trku za 00:24.10, da bi u polufinalu popravio vreme i postavio novi lični rekord 00:23.98.
Košarkaši Srbije poraženi su u drugom meču turnira na Evropskom olimpijskom festivalu mladih od selekcije Španije rezultatom 65:34, tako da u ovom trenutku imaju jednu pobedu i jedan poraz. Sutra igraju poslednju utakmicu u grupnoj fazi takmičenja protiv selekcije Nemačke od 14 časova.
Prvi predstavnik Srbije u džudou koji je u Tbilisiju izašao na tatami, Nemanja Milić u kategoriji do 55kg eliminisan izgubio je borbu u drugom kolu od Hueinov Karamata iz Azerbejdžana na ipon. U prvom kolu repasaža savladao ga je Italijan Karlino Luka takođe na ipon.
Odbojkaši Srbije će se boriti za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom olimpijskom festivali mladih, pošto su u grupnoj fazi takmičenja pretrpeli i drugi poraz. Ovog puta savladani su od selekcije Češke rezultatom 3:1 po setovima 29:27, 18:25, 25:21 i 25:21. Naši momci će sutra, u poslednjem kolu grupe B igrati protiv Turske od 17 časova.
Predstavnici Srbije u gimnastici Vefić Petar, Jurković Nikola i Ivan Dejanović nisu uspeli da se plasiraju u finale višeboja i finale po spravama, a ekipno su zauzeli 17. mesto.
Atletičar Bogdan Joković nije uspeo da se plasira u finale trke na 800m. On je završio kao poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi pošto je pao na 250 metru.
Sara Lukić je u skoku u dalj zauzela 10 mesto u konačnom plasmanu skokom od 5.41m.

Povezana vest:  Olimpijska reprezentacija Tajlanda suspendovana