Aleksa Bobar 001

EYOF 2015

BOBAR ALEKSA U FINALU NA 100m SLOBODNO VELJKO STOJNIĆ 10. U DRUMSKOJ TRCI

Aleksa Bobar plasirao se u finale trke na 100m slobodnim stilom pošto je u polufinalu trku isplivao za 00:52.06, što je ukupno sedmo vreme. Aleksa je jutros u kvalifikacijama isplivao isto vreme i postavio svoj novi lični rekord.
„Veliki je uspeh, očekivao sam polufinale, ali nisam bio siguran da mogu do finala. Nadam se da mogu da otplivam još bolje, sjajn je osećaj da plivam za Srbiju u finalu EYOF-a,“ rekao je Aleksa po završetku trke.
Danica Gazdić na 50m slobodno nije uspela da se plasira u polufinale svoje discipline.
Posle 4. mesta u trci na hronometar Veljko Stojnić zauzeo je odlično deseto mesto od 101 bicikliste u drumskoj trci na XIII letnjem EYOF-u.
Andrija Jokimović bio je 31. sa minut i 39 sekundi zaostatka za prvoplasiranim, a Dušan Veselinović 66. sa minut i 50 sekundi zaostatka. U ženskoj konkurenciji Ivana Vilin bila je 64.
Džudistkinja Marija Ivković u kategoriji do 52kg nije uspela da dođe do borbe za medalje. Ona je u drugom kolu poražana od Ibragimova Nasibe iz Rusije. U prvom kolu repasaža bila je bolja od Ilahe Ahlimanove iz Azerbejdžana na ipon, da bi u narednom kolu bila poražena od Rehakove Zuzane iz Češke.

Povezana vest:  OI u Sočiju: medalje sa komadićima meteorita

SPORTISTI SRBIJE SUTRA 5. DANA TAKMIČENJA U TBILISIJU

PLIVANJE: Aleksa Bobar će pored finala na 100m slobodno sutra plivati i kvalifikacije na 200m delfin. Andreu Todorović očekuju kvalifikacije na 200m prsno.

DŽUDO: Na tatami izlaze Jovana Obradović u kategoriji do 63kg i Đurđina Radmilović do 70kg.

ATLETIKA: Milica Emini trči finale na 100m prepone, a Katarina Sekulić finale na 400m.

Povezana vest:  Sudanski olimpijac traži azil u Velikoj Britaniji

KOŠARKA: Košarkaši igraju meč za razigravanje od 5. do 8. sa selekcijom Turske od 14.15.

ODBOJKA: Devojčice igraju polufinale sa reprezentacijom Italije od 14.30. Dečaci igraju meč za razigravanje od 5. do 8. mesta sa domaćinom Gruzijom od 9 časova.