Šef Misije tima Srbije Damir Štajner

Štajner: Brazil će biti dobar domaćin OI

Šef misije tima Srbije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine Damir Štajner rekao je danas da će Brazil spremno dočekati 31. letnje olimpijske igre.
Štajner je prethodnih dana boravio u Rio de Žaneiru na sastanku šefova Misija, koji domaćin Olimpijskih igara tradicionalno organizuje godinu dana uoči početka takmičenja. 
-Opšti utisak je da je grad ušao u olimpijsko raspoloženje i da se u gradu može osetiti olimpijska atmosfera. Olimpijski park još nije potpuno gotov, ali su očekivanja da će sve biti gotovo u prvom kvartalu naredne godine, s tim što se već sada vidi da će Olimpijski park izgledati impresivno – rekao je Štajner.
On je posebno bio oduševljen izgledom Olimpiskog sela.
-Olimpijsko selo je 90 odsto gotovo i verovatno će biti najlepše selo koje je ikada napravljeno za neke Olimpijske igre, a zanimljivo je i da će prvi put jedno olimpijsko selo imati izlaz na plažu. Verujem da će se sportisti tamo osećati sjajno – dodao je Štajner.
Delegacije nacionalnih olimpijskih komiteta prilikom boravka u Brazilu imale su priliku da obiđu sve takmičarske objekte i upoznaju se sa aspektima organizacije.
-Mislim da će sportisti uživati u prvim Igrama u Južnoj Americi. Imali smo prilike da obiđemo sve sportske objekte i da vidimo kako teku pripreme na terenu, a obavili smo i jedan broj sastanaka sa ljudima koji su odgovorni za različite aspekte organizacije, kako bismo što bolje pripremili logistiku i boravak naše delegacije u Riju – rekao je Štajner. 
Na Olimpijskim igram u Riju, za razliku od prethodnih izdanja, kajakaši i veslači biće smešteni u Olimpijskom selu sa ostalim sportistima i takmičiće se praktično u centru grada. 
-Ovoga puta kajakaši i veslači imaju izuzetan objekat za trening i takmičenje na centalnoj lokaciji u srcu grada na Lagoji. Mislim da će sportistima to značiti i da će im biti dodatni podsticaj i motiv za dobre rezultate jer će ovog puta imati priliku da osete Olimpijske igre u punom format – istakao je Štajner.
Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće održane od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Povezana vest:  NA EKOLIMPIJADI U TOPOLI DECA SE DRUŽILA SA STRELCEM MILENKOM SEBIĆEM