Urucenje nagrade druzenje sa Vojvodjanskom bankom 002

NAGRADA U VREDNOSTI OD 100.000 DINARA OŠ „DRAGIŠA MIŠOVIĆ“ IZ ČAČKA

OŠ „Dragiša Mišović“ iz Čačka pobednik je ovogodišnjeg takmičenja „Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom“, a nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, za opremanje škole sportskim rekvizitima, koju je obezbedila Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, uručili su reprezentativci Srbije u streljaštvu Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović.

U ovogodišnjem ciklusu Olimpijskih druženja, u edukativno-sportskim nadmetanjima takmičilo se više od 500 osnovaca iz Priboja, Čačka, Obrenovca, Loznice i Požege.

„Veliko mi je zadovoljstvo da je pobednička škola Olimpijskog druženja iz Čačka i čestitam u ime Vojvođanske banke mališanima koji su ostvarili najbolje rezultate u ovom takmičenju i tako osvojili ovu vrednu nagradu. Vojvođanska banka je već četvrti olimpijski ciklus zvanična banka OKS-a, a mislija svih nas je da pokažemo najmlađima da je sport najbolji način za pravilan razvoj ličnosti“, kazao je prilikom uručivanja nagrade direktor filijale Vojvođanske banke u Čačku, Zoran Dobrosavljević.

Povezana vest:  Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala medalje paraolimijcima

U sali OŠ „Dragiša Mišović“ održana je i priredba, na kojoj je učestvovalo više od 100 đaka, koji su pokazali da su osim u sportu talentovani i u pevanju i igranju.

„Zahvaljujem se Vojvođanskoj banci i OKS u ime svih učenika što su izabrali Čačak za održavanje Olimpijskih druženja i tako pružili priliku našoj školi da osvoji nagradu. Veoma sam ponosna na uspeh koji su postigli, Olimpijsko druženje nam je donelo puno radosti, a đaci su kroz igru naučili da se kroz timski rad postižu veliki rezultati i pobeđuje. Uvek ćemo se rado odazvati ovakvim manifestacijama, jer nam je cilj da usmeravamo mlade na pravi put, da stvaramo od njih pre svega dobre ljude, ali i dobre sportiste“, rekla je Stana Šipetić, direktorka OŠ „Dragiša Mišović“.

Povezana vest:  Održani šesti Antidoping seminar

Svojim prisustvom Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović, olimpijci koji su osovojili kvote i spremaju se za nastup na Olimpisjkim igarma u Riju 2016, uveličali su dodelu nagrade i školsku priredbu. Na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine Stevan Pletikosić je osvojio bronzanu medalju, a na Igrama u Riju ostvariće čak šesto učešće, dok će Milutinu Stefanoviću Igre u Riju biti prvo olimpijsko iskustvo.

Povezana vest:  Andrea Lekić ambasadorka Olimpijskih igara mladih

„Veliko je zadovoljstvo što smo danas ovde sa vama. Čestitamo vam na pobedi i želimo da se uvek bavite sportom. Kao sportistima, posebno nam je drago da je nagrada Vojvođanske banke namenjena za nabaku sportskih rekvizita,“ poručili su olimpijci đacima OŠ Dragiša Mišović.

„Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom“ je tradicionalna manifestacija koju OKS i Vojvođanska banka organizuju širom Srbije u cilju podsticanja i razvoja sportskog duha i olimpijskih vrednosti kod osnovaca.