OKS DIVAC SA OLIMPIJCIMA

MOS već obezbedio sredstva za olimpijce

Olimpijski komitet Srbije objavio je saopštenje u kome se ističe da je Ministarstvo omladine i sporta Srbrije već uplatilo sredstva za programe srpskih sportista.
Saopštenje prenosimo u celini:
„Sa prvim danima olimpijske 2016. godine nastavljeno je finansiranje olimpijskih programa sportista koji su izborili plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i naporima ministra Vanje Udovičića obezbeđena su sredstva za nesmetanu realizaciju programa srpskih olimpijaca. Olimpijski komitet Srbije i savezi olimpijskih sportova, koji već imaju kvalifikovane sportiste za Rijo, za razliku od prethodnh godina i prakse kada su prva budžetska sredstva bila na raspolaganju značajno kasnije, sada su u mogućnosti su da nesmetano finansiraju pripreme i takmičenja svojih sportista.“
Srbija ima trenutno kvalifikovanih 70 sportista u deset sportskih grana: atletika, kajak, košarka, odbojka, plivanje, rvanje, streljaštvo, vaterpolo, veslanje i tekvondo. Olimpijski komitet Srbije je u ovoj gdini dobio iz budžeta 290 miliona dinara. Ukupan budžet MOS u 2016. godini je i 1.587.223.000,00 dinara.

Povezana vest:  Završen XI zimski EYOF