Na trim stazi na Košutnjaku danas je pod sloganom START ZA RIOpo dvadeset drugi put u Srbiji obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tradicionalno su održane trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Sa učesnicima Olimpijskog dana družile su se članice odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Jovana Stevanović, dok se kao član štafete Olimpijskog komiteta Srbije po drugi put našla kajakašica Nikolina Moldovan.

U poruci predsednika MOK Tomasa Baha, koju je pročitala odbojkašica Jovana Stevanović se kaže: „Iako Olimpijski dan obeležava istorijski događaj, njegovi ciljevi su usmereni ka budućnosti, a posebno ka mladim ljudima, kako bismo ih podsetili da sport nije samo za gledanje. Mi želimo da inspirišemo sve ljude da budu aktivni i da se zabavljaju. Hvala Vam što ste dali svoj doprinos.“

Olimpijski dan je vreme za druženje, uživanje u prirodi, širenje olimpijskog duha i promociju olimpijskih vrednosti, čuvanje životne sredine i naravno podsticanje na bavljenje fizičkom aktivnošću. Posebno je zadovoljstvo baviti se sportom u prirodi i zato je važno da svi budemo svesni koliko je bitno da čuvamo životnu sredinu i ostavimo je lepšu za buduće generacije,“ rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i osvrnuo se ka Olimpijskim igrama u Riju, “Na današnji dan, Tim Srbije za Rio broji 82 sportista. Imamo jak i jedinstven Tim! Sada je na svim nama, da im pokažemo da će kad otputuju za Rio, čitava nacija svim srcem navijati za njih i biti uz njih na putu do olimpijskih medalja.“

Povezana vest:  Olimpijci na prijemu kod predsednika Republike Srbije

Ove godine u štafetnoj-sponzorskoj trci trijumfovala je štafeta Olimpijskog komiteta Srbije predvođena Nikolinom Moldovan. U trci su učestvovale i štafete McDonald’s Srbija i kompanije članice sponzorskog pula OKS „MI SMO TIM RIO 2016“: MAXI supermarketi, Vojvođanska banka, Zaječarsko pivo, ATOS, FIAT, Color Press Grupa, Radio S, Frikom, Zlatiborac i Republički zavod za sport i medicinu sporta.

Povezana vest:  Brajant promoter "Olimpijskog dana"

Predstavnici sponzorskog pula OKS obezbedili su posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u Porodičnoj trci. “Delez Srbija”, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije poklonio je vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, “UNIQA osiguranje” zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije poklonilo je putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana prilikom desetodnevnog putovanja u inostranstvo, EKO Srbija, bronzani sponzor OKS obezbedila je dva puta po 50l goriva, Frikom vrednosne vaučere  u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama a Zlatiboracdva paketa svojih proizvoda. Najbrojnije porodice

Povezana vest:  Osvald pohvalio olimpijske timove iz Londona

Zanimljivo je da je u Trci zadovoljstva učestvovoao i takmičar od 90 godina starosti.

Već tradicionalno generalni sponzor „Olimpijskog dana“, kompanija McDonald’s Srbija, obezbedila je za učesnike majice „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.