Kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije proslavila je danas 32. rodjendan pobedom nad Italijom od 3:0 na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a novinarima je otkrila da su ona i njene saigračice jedva čekale da meč počne.

-Ja sam priželjkivala ovakav poklon za rođendan. Svi smo znali da je ova utakmica jako važna. Bila je malo i poluagonija. Tu smo već četiri dana, igramo uveče i očekivanje je bilo zaista preveliko. Moram da priznam da sam pomalo izenandjena. Očekivala sam dobru igru, ali pošto je prva utakmica i u ovom terminu, moram da budem zadovoljna. Bilo je grešaka, ali rezultat pokazuje da smo igrali bolje od njih. Nisu one ekipa za potcenjivanje – rekla je Ognjenovićeva.

Povezana vest:  Hamilton najbrži pred kvalifikacije za Veliku nagradu Belgije

Srbiju čeka utakmica protiv Portorika, ali kapitenka zna šta je cilj Srbije.

-Probili smo led, sad protiv Portorika da se malo učvrstimo i posle počinju važne utakmice. Ne potcenjujem Italiju i Portoriko, ali zna se ko su naši glavni protivnici. To su Amerika i Kina i čak Holandija koja je danas dobila Kinu. Sa nestrpljenjem očekujem sledeće utakmice – rekla je Maja Ognjenović.

Povezana vest:  OI 2016, Gradonačelnik Rija: Delite automobile, smanjimo gužvu

Milena Rašić je dobro igrala i utakmicu je završila sa tri asa.

-Ne znam da li mi je danas bio dan za servis, ali generalno bih rekla da imam jako lep osećaj što se tiče servisa u ovoj sali, iako smo imali samo jedan trening. Svakako u prvom setu je postojala pozitivna trema zato što je prva, ali drago mi je da smo završile sa 3:0 i zaista odigrale odlično i sad možemo mirno na spavanje – rekla je Rašićeva.

Povezana vest:  OI 2016, Prva pobeda košarkašica na Olimpijskim igrama u Riju