Predsednik Sveruske atletske federacije (ARAF) Dmitrij Šljahtin rekao je danas da je skakačica u dalj Darija Klišina isključena sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kome je trebalo da bude jedina ruska atletičarka u takmičenju, prenela je danas ruska državna agencija Tass.

-Imamo kontradiktorne informacije, ali imamo potvrdu od našeg izvora u Riju da je Daša suspendovana u poslednjih čas – rekao je Šljahtin.

Povezana vest:  Nezadovoljnim navijačima neće biti vraćen novac

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani primio je žalbu Klišine na odluku da je sa takmičenja suspenduje Medjunarodna atletska federacija (IAAF).

List Sovjetski sport objavio je ranije da je Klišina suspendovana iz Rija.

-Komisija IAAF je 6. avgust objavila da odlaže odluku o doping prekršaja dok ne razmotri informacije Nezavisne komisije Svetske antidoping agencije (WADA) koju vodi Kanadjanin Ričard Meklaren. IAAF je posle svega odlučila je da povuče svoju odluku iz 9. jula da dozvoli Klišini da se takmiči u Riju i zatražio je od Darije da pruži svoje objašnjenje do 8. avgusta, što je ona i učinila –  naveo je list.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Sjajna premijera seniorki Srbije – savladana Hrvatska sa 3:0 – u ponedeljak protiv Nemačke

-Uprkos tome, dva dana kasnije je antidoping komisija IAAF odlučila suspenduje Dariju Klišinu sa Olimpijskih igara. Ona je tu odluku sa objašnjenjima dobila 12. avgusta, a danas, 13. avgusta, podnela je žalbu CAS-u – piše list.