Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović rekao je da njegova ekipa, posle poraza od Nigerije na Olimpijskim igrama, neće kalkulisati, već će pokušati da pobedi Litvaniju kako bi izbegla selekciju SAD u četvrtfinalu.

Hrvatska je noćas izgubila od Nigerije sa 76:90 i sada na četvrtom mestu na tabeli ima po dve pobede i poraza u Grupi B na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U četvrtfinalu četvrti iz Grupe B igraće za prvoplasiranim iz Grupe A, što će gotovo sigurno biti branilac titule SAD.

Povezana vest:  OBELEŽEN 102. ROĐENDAN OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

-Mi nemamo šta da kalkulišemo, ići ćemo punom snagom protiv Litvanije, bez obzira na druge rezultate, jer bismo u slučaju poraza verovatno bili četvrti i išli na Amerikance u četvrtfinalu. Imamo dva dana za oporavak od ovog poraza i pripremu za utakmicu s Litvanijom – rekao je Petrović, prenela je Hina.

Hrvatska je porazom od Nigerije propustila priliku da se bori za prvo mesto u Grupi B, a u utorak od 3.30 igraće protiv Litvanije u poslednjem kolu za plasman u četvrtfinale.

Povezana vest:  Mladi olimpijci Srbije vratili se sa OI mladih odrzanih u Buenos Ajresu

-Odlično smo otvorili utakmicu i kontrolisali je u prvoj četvrtini. Tada smo izgubili ritam i nikako nismo uspeli da ga vratimo. Imali smo priliku za povratak u završnici, ali slomila nas je ‘trojka’ na 71:74 – naveo je Petrović.

U Grupi B Litvanija i Argentina imaju učinak od po tri pobede i jednog poraza, Španija i Hrvatska imaju po dve pobede i poraza, a Brazil i Nigerija po jednu pobedu i tri poraza.

Povezana vest:  Japan preispituje planove o izgradnji olimpijskih objekata

U Grupi A prva je selekcija SAD sa sve četiri pobede, Australija i Francuska imaju po pobedu manje, dok je Srbija četvrta sa pobedom i tri poraza. Venecuela ima pobedu i tri poraza a Kina je pretrpela sva četiri poraza.