Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je posle plasmana u finale skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru da će se tek sutra videti pravo takmičenje i da je zanima samo borba za zlato.

-Ponavljam se cele godine. Stvarno me ništa drugo nije zanimalo osim ovog takmičenja – rekla je Španovićeva novinarima posle plasmana u finale.

Ona je već u prvoj seriji skočila 6,87 i tako premašila kvotu od 6,75.

-Ostavila sam rezervu malo više u zaletu. Nisam ni završila skok, ali sasvim dovoljno za finale. Mislim da će biti dovoljno i manje od 6,75 za finale. Devojke su sad pod pritiskom, ima ih mnogo koje mogu da skoče više. Mene zanima samo jedna stvar, a to je da se pojavim sutra i da se borim sa Britni (Ris) za zlatnu medalju – rekla je Španovićeva.

Povezana vest:  OI 2016, Krnjić: Boli poraz od Kanade, ali treba da se okrenemo narednim utakmicama

Najbolja srpska atletičarka je zadovoljna uslovima u Riju.

-Super sve izgleda, staza je dobra. Ovo je nešto novo, prvi put su ovde postavili ovakvu stazu. Oseti se razlika, oseti se uvek kad je nova staza. Dosta je brza. Mislim da ćemo sutra tek pokazati koliko smo spremni, kad se rasteretimo. Sutra će biti mnogo bolje i jedva čekam – rekla je ona.

Povezana vest:  OI 2016, Mandić: Ovo je šou, neverovatan uspeh

Španovićeva je otkrila svoje ambicije što se tiče rezultata.

-Ja gadjam daleko preko 7,10. Uslovi su idealni apsolutno. Lepo je, toplo je, vetar je mali, na nuli recimo, atmosfera je dobra. Biće super – rekla je ona.

Ivana Španović je rekla da je svesna očekivanja i pritiska, ali i odnosa prema drugim sportistima.

-Ja sam došla kad je uveliko počela Olimpijada i čula sam ljude kako pričaju. Mi prerano otpisujemo i kritikujemo naše sportiste, a svi oni su najbolje što Srbija ima. Treba da budemo ponosni na njih. Pratila sam današnji dan i baš volim što sam ga uveličala i ja, ali nije kraj. Davor (Štefanek) je pokrenuo seriju medalja i sad će da se redjaju – rekla je Ivana Španović.

Hrvatska reprezentativka Sandra Perković odbranila je danas zlato u bacanju diska, a posle toga je rekla da navija za Španovićevu na ovim igrama.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Ministar traži da Velika Britanija bude kompletna na OI

-Mi smo višegodišnji prijatelji, na svakom takmičenju provodimo vreme zajedno. Koliko ona navija za mene, toliko i ja za nju i presrećna sam zbog njene medalje – rekla je Ivana Španović.