Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Olimpijskih igara, pošto je ubedljivo sa 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23) pobedila Australiju.

Srbija će se za zlatnu medalju boriti sa selekcijom SAD, u nedelju od 20.45 u Rio de Žaneiru.

Najefikasniji u pobedi nad Australijom bio je kapiten Miloš Teodosić sa 22 poena, Stefan Marković postigao je 14, a Miroslav Raduljica 11.

Srbija je odlično počela utakmicu, bila čvrsta u odbrani i sigurna u napadu, a tako je igrala i tokom celog susreta.

Povezana vest:  OLIMPIJSKE IGRE I UNIVERZIJADA- MEĐUNARODNI JEZIK SARADNJE

Košarkaši Australije su zahvaljujući odličnoj odbrani srpskih igrača postigli samo pet poena u prvoj četvrtini, pa je ekipa Aleksandra Djordjevića posle tog perioda vodila 11 razlike.

Jokić je dva puta blokiran na početku druge deonice, pa je Australija sa pet vezanih poena smanjila zaostatak, ali se Teodosić vratio u igru i trojkom prekinuo tu seriju.

Svi srpski košarkaši su bili raspoloženi, a posebno Teodosić, koji je košem uz faul odveo svoj tim na plus 14 posle četiri minuta druge četvrtine.

Povezana vest:  Vlade Divac i odbojkašica Ana Bjelica biraju Nosioce Olimpijskog plamena

Napad Australije je potpuno stao, njeni igrači su promašivali iz svih pozicija zahvaljujući agresivnoj odbrani, a srpski košarkaši su bili odlični i u napadu, pa su na poluvreme otišli sa 21 razlike.

Australija je u trećoj četvrtini igrala mnogo bolje u napadu i postizala je znatno više poena nego u prvom poluvremenu, ali je Srbija radila isto to i održavala je prednost sve do finiša te deonice kada je ponovo potpuno preuzela kontorlu i u poslednju period ušla sa čak 28 poena prednosti.

Povezana vest:  Olimpijska baklja po Japanu putuje automobilom

Poslednja četvrtina donela je opuštanje posle velike prednosti, pa je Australija uspela da smanji na 20 poena zaostatka, ali rezervni tim Srbije nije dozvolio da ekipa posustane, pa je zabeležena ubedljiva pobeda.