Američki plivač Rajan Lokti izvinio se danas zato što je izmislio da je bio žrtva oružane pljačke tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i kazao je da je prihvatio svoju odgovornost u tom incidentu.

Lokti je prvo naveo da su mu ljudi u policijskim uniformama stavljali pištolj na čelo i tražili novac, ali je policija to osporila i navela da su plivači u isto vreme vandalizovali toalet na benzinskoj pumpi, a onda čuvarima platili štetu.

Lokti je nekoliko puta menjao priču šta se desilo, a danas je rekao da su čuvari naplatili štetu od njih pod pretnjom oružjem. Policija je navela da je na pumpi bio jedan čuvar i da nije vadio oružje iz futrole.

Povezana vest:  Seniori Srbije savladali Slovačku u prijateljskom meču u Bakuu – Turska prvi rival u nedelju

Ranije danas se Olimpijski komitet SAD takođe izvinio zbog incidenta, rekavši da je Loktijevo ponašanje neprihvatljivo.

-Izvinjavam se zbog svog ponašanja, zato što nisam bio pažljiviji i iskreniji u opisivanju događaja tog jutra i zbog toga što sam skrenuo na sebe pažnju sa mnogih sportista koji su ispunjavali snove nastupom na Olimpijskim igrama – napisao je Lokti.

On je kazao da je čekao da se završe pravna pitanja pre nego što se oglasio po ovom pitanju. Sudija u Brazilu optužio je plivače za podnošenje lažne policijske prijave, a Gunar Benc, Džejms Fajgen i Džek Konger nisu mogli da napuste zemlju pre pravnog zaključka priče.

Povezana vest:  Ristić 12, Savanović 16. vazdušnom puškom ležeći na POI

Oni su se nagodili sa sudijom da plate 10.000 dolara jednoj dobrotvornoj organizaciji u Brazilu u zamenu za pasoše.

-Traumatično je kada ste u stranoj zemlji – sa jezičkom barijerom – i kada vam stranac pod pretnjom pištoljem zahteva naovac i ne dozvoli vam da odete. Ali, bez obzira na bilo čije ponašanje te noći, trebalo je da se ponošam sa više odgovornosti. Žao mi je zbog mojih timskih drugova, navijača, ostalih sportista, sponzora i organizatora ovog velikog događaja – napisao je Lokti.

Osvajač 12 olimpijskih medalja, od čega pet zlatnih, rekao je da prihvata odgovornost za sve što se desilo.

Povezana vest:  Violonistkinja Vanesa Mej skija za Tajland u Sočiju

-Sa velikim ponosom predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama i ovo je situacija koja je trebalo da se izbegne i koja je morala biti izbegnuta. Prihvatam odgovornost za svoju ulogu u ovom događaju. Naučio sam neke vredne lekcije – napisao je Lokti.

On je izrazio zahvalnost svima na organizaciji Olimpijskih igara, kao i narodu Brazila na dobrodošlici i prihvatanju.

-Previše je već rečeno i previše vrednih resursa je potrošeno na ono što se desilo proteklog vikenda, tako da se nadam da ćemo od sada vreme provoditi na slavljenju sjajnih priča i nastupa sa ovih Igara – naveo je Rajan Lokti.