Sremska Mitorvica, 06. decembar 2016. – U Sremskoj Mitorvici, danas je održan „Olimpijski čas“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, a sa mališanima se družila bacačica diska i četvorostruka učesnica Olimpijskih igara Dragana Tomašević.

Dragana Tomašević je na otvaranju Olimpijskog časa poručila školarcima: „Drago mi je što sam danas ovde sa vama i čast mi je što imam prilku da predstavljam Olimpijski tim Srbije. Raduje me što vidim ovako veliki broj dece i verujem i nadam se da će neki od vas u budućnosti imati prilku da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama.“

U okviru „Olimpijske tribine“ naša najbolja bacačica diska, odgovarala je na brojna pitanja školaraca. Rekla im je da se oprobala u mnogim sportovima pre nego što se pronašla u atletici i bacanju diska, da je pre diska probala da baca i kuglu i da je u nekom trenutku bila na jednom treningu odbojke. Na pitanje dece rekla je da je njen omiljeni sportista Rafael Nadal, ali i da se nada da time nikoga nije razočarala.

Povezana vest:  OI 2016, Karakašević zaustavljen u prvom kolu

Načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić se zahvalio Olimpijskom komitetu i Coca Cola-i što se Sremska Mitrovica našla na putu Olimpijskog karavana. On je rekao kako je velika stvar za Sremsku Mitrovicu da je „njihova“ Dragana Tomašević četiri puta učestvovala na Olimpijsim igrama, kao i da je Sremska Mitorvica ove godine dobila svoju prvu olimpijsku medalju, misleći na Marka Tomićevića koji trenira u kajakaškom klubu Val iz ovog grada.

Povezana vest:  OI 2016, Aleksić: Olimpijska medalja posle 32 godine veliki uspeh za srpski kajak

Učesnici “Olimpijskog časa” su imali priliku da kroz različite radionice i aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Najmlađi osnovci koji su imali priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su Grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci je na duhovit i jednostavan način upoznaju sa Olimpijskim igrama od vremena nastanka Antičkih igara pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.

Povezana vest:  Održana XXI sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” kroz ceo olimpijski ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.