oks_logoOlimpijski komitet Srbije učestvuje u aktovnostima organizacije „Generations for peace”
Olimpijski komitet Srbije se ove godine uključio u aktivnosti organizacije „Generations for Peace” slanjem svojih predstavnika na međunarodne kampove koji su organizovani u Jordanu i Sočiju.
Na kampu koji je održan u junu mesecu u glavnom gradu Jordana, Olimpijski komitet Srbije imao je 2 svoja predstavnika, a na kampu koji je održan u Sočiju u oktobru, njih 7. Ovi mladi ljudi su pažljivo odabrani, a prema ocenama organizatora ostavili su odličan utisak. Po povratku u Beograd krenuli su sa realizacijom aktivnosti koje su u skladu sa ciljevima ove organizacije.
Generations for Peace je organizacija koju je osnovao Princ Jordana i član Medjunarodnog olimpijskog komiteta, Feisal al Hussein. Generations for Peace koristi sport kao sredstvo za promociju i uspostavljanje mira medju zavadjenim etničkim grupama u svetu. Generations for Peace je organizacija koja je prepoznata i priznata od strane Medjunarodnog olimpijskog komiteta, a Olimpijski komitet Srbije je jedna od prvih organizacija iz Evrope koja se uključila u aktivnosti GfP.
U predstojećem periodu predstavnici Omladinskog saveta Olimpijskog komiteta Srbije će pripremiti projekte i aktivnosti koje će se sprovoditi tokom sledeće godine u Srbiji u okviru programa Generations for Peace, a kao rezultat svega toga uslediće potpisivanje Memoranduma o saradnji izmedju Olimpijskog komiteta Srbije i Generations for Peace u petak, 26.novembra 2010. godine u hotelu Hyatt Regency Belgrade kada će Olimpijski komitet Srbije postati treći ekskluzivni partner organizacije Generations for Peace na globalnom nivou. Ugovor će u ime Olimpijskog komiteta Srbije potpisati Predsednik Vlade Divac, dok će ispred Generations for Peace ugovor potpisati osnivač i Predsednik, Princ Feisal al Hussein.
Povezana vest:  Mediteraske igre i EYOF pomereni za 2022.