Ceremonijom svečanog zatvaranja su završene XVIII Mediteranske igre održane u Taragoni od 22. jun do 1. jula.

Na ovim Igrama je učestvovalo skoro 4000 sportista iz 26 zemalja koji su se takmičili u 33 sporta.

Na ceremoniji zatvaranja Igara, kojoj su prisustvovali i Božidar Maljković, predsednik i Žarko Zečević, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zastavu Srbije je nosila Ana Bajić, osvajačica zlatne medalje u tekvondou.

Povezana vest:  OLIMPIJSKE IGRE I UNIVERZIJADA- MEĐUNARODNI JEZIK SARADNJE

Nakon unošenja zastava svih zemalja učesnica, unete su zastave Španije, domaćina XVIII Mediteranskih igara i Alžira, domaćina narednih Igara koje će biti održane od 10-20. juna 2021. godine u Alžirskom gradu Oran, nakon čega je gradonačelnik Taragone zastavu Mediteranskih igara predao gradonačelniku Orana čime je ovaj grad zvanično preuzeo domaćinstvo narednih igara.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Seniori Srbije maksimalno protiv Azerbejdžana u Bakuu – 3:0 – naredni rival Poljska u četvrtak

Po okončanju zvaničnog dela programa i svečane predaje zastave Mediteranskih igara usledio je zabavni i kulturno-umetnički program.

Tim Srbije će iz Taragone krenuti za Beograd čarter letom u ponedeljak, 2. jula u 12:55, koji će sleteti na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 15:15.

Napomena: Na aerodromu neće biti organizovana konferencija za medije, ali će biti moguće uzeti izjave od sportista koji dolaze sutrašnjim letom u Begrad.

Povezana vest:  OI 2016, Maja Ognjenović: Svi smo čekali da počne utakmica