oks_logo

OKS ĆE POTPISATI MEMORANDUM O SARADNJI SA NOK ALŽIRA

Za vreme trajanja Generalne skupštine EOK u Beogradu, Olimpijski komitet Srbije i Olimpijski komitet Alžira potpisaće Sporazum o sportskoj saradnji.

U Beogradu će od 25. do 29. novembra boraviti najviši sportski zvaničnici Alžira.

Ministarstvo Omladine i sporta ugostiće Hašemi Djiara, ministra Omladine i sporta te zemlje, dok će gosti OKS biti predsednik NOK Alžira Rašid Hanifi i sportski direktor Ould Amar Abdelkader.

Povod zajedničkog okupljanja, biće potpisivanje Sporazuma o sportskoj saradnji koji će u subotu 27. novembra, u Klubu poslanika, potpisati predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i predsednik Olimpijskog komiteta Alžira Rašid Hanifi.

Sporazum koji će biti potpisan ima za cilj da unapredi strategiju razvoja sporta u obe zemlje, a oslanja se na već uspostavljenu saradnju na nivou Ministarstava Omladine i sporata Srbije i Alžira, koje je ozvaničena ranije ove godine.

Olimpijski komitet Srbije imaće zadovoljstvo da ovom prilikom ugosti još jednog visokog sportskog zvaničnika Alžira, ujedno i predsednika Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, Amara Adadija.

Povezana vest:  Egipatski sportisti dobili lažnu "najk" opremu