Predsednik  Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković  i generalni sekretar Đorđe Višacki uputili su čestitku Tomasu Bahu povodom reizbora na mesto predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta. Bah će na čelu MOK-a biti do 2025. godine.

Tomas Bah, olimpijski šampion u mačevanju 1976. na Igrama u Montrealu, je izabran kao jedini kandidat i njemu će ovo biti drugi mandat na čelu najveće svetske sportske organizacije, nakon prvog osmogodišnjeg mandata koji je započeo  2013. godine.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Plušenko i Lipnickaja obezbedili prvo zlato za Rusiju

Maljković i Višacki su odmah nakon zvanične potvrde o reizboru Baha uputili srdačnu čestitku prvom čoveku MOK-a.

– Poštovani gospodine Bah, primite naše najiskrenije čestitke povodom Vašeg reizbora na mesto predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpijski komitet Srbije raduje se daljoj saradnji sa Vama, koja je i do sada bila izuzetna. U nadi da ćemo se uskoro sresti, još jednom Vam srdačno čestitamo – navodi se u čestitci koja je poslata sa adrese našeg nacionalnog olimpijskog komiteta sa potpisima predsednika i generalnog sekretara.

Povezana vest:  Organizatori OI u Tokiju pokušavaju da uguše glasine o odlaganju

Maljković i Višacki su takođe pružili podršku naporima Međunarodnog olimpijskog komiteta da zajedno sa Organizacionim komitetom OI u Tokiju organizuje sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike i tako pošalju jaku poruku čovečanstvu.

Tomas Bah je u skorašnjem pismu koje je poslao na adresu Olimpijskog komiteta Srbije pohvalio napore Vlade Srbije i OKS u procesu vakcinacije i imunizacije sportista pred Olimpijske igre u Tokiju i istakao da je primer Srbije putokaz za sve nacionalne olimpijske komitete.

Povezana vest:  Japanski parlament podržao kandidaturu Tokija za OI 2020.

PHOTO: ATA Images