Trećeg dana trakmičenja u kajaku sprint na Olimpijskim igrama u Tokiju, na startu će se naći i naš treći predstavnik Strahinja Stefanović. Svetski vicešampion iz Segedina u jednosedu na 200 metara, kome su Igre u Tokiju prve u karijeri naglašava da mu se atmosfera u Olimpijskom selu veoma dopada.

U vezi sa Olimpijskim selom moram da naglasim da se ovde osećam odlično. Zaista je lepo kada si u takvoj atmosferi u kojoj ima mnogo vrhunskih sportista i veoma sam srećan i uzbuđen što se konačno približilo vreme da se i ja nađem na startu“, kaže Stefanović.

Uslovi u Tokiju su dosta drugačiji u odnosu na one sa kojima se do sada susretao.

Povezana vest:  Udovičić: Sestre Moldovan pokazale kako se bori za Srbiju

Mogu da kažem da je veoma vruće ovde i da teško se navikavam na vremenske uslove. Zbog toga smo i došli nešto ranije kako bih video šta nas očekuje. Dodatna otežavajuća okolnost su ograničenja i pravila koja su uvedena zbog virusa korona. Svakog jutra radimo PCR test i da popunjavamo detalje u aplikacijama. Međutim, na to smo svi već navikli“, dodaje Strahinja.

Posle dva dana takmičenja rezultati postignuti na Sea Forest Waterway regatnoj stazi uslovljeni su veoma toplom vodom, kao i činjenicom da se vesla na slanoj vodi.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Austrijancu Majeru zlato u spustu

Kada smo otišli prvi put na stazu moji utisci su bili super i vezi sa svim. Bilo je malo vetra, ali nije bilo strašno kako može da bude. Ja sam uslovima zadovoljan, voda je slana i malo je teža. Ovde smo sedam dana i još se privikavam na uslove. Sutra imam trku i zaista jedva čekam da stanem u startni blok i da krenemo sa trkama. Privikao sam se na vremensku razliku i osećam se odlično. Mislim da će prvog takmičarskog dana za mene biti sve kako treba!“, optimističan je Stefanović.

Prvu trku na stazi u Tokiju, Strahinja će veslati sutra od 2 sata i 58 minuta po srednjeevropskom vremenu kada će startovati u kvalifikacijama discipline koja u Tokiju prestaje da bude u olimpijskom programu.

Povezana vest:  OI 2016, Raduljica: Ogromna stvar za sve Srbe

Jako sam uzbuđen pred prvu trku. Vreme se polako menja, ali sam siguran da ću uspeti da se priviknem na sve uslove i da pokažem koliko vredim!“, kratko je najavio prvi nastup na Olimpijskim igrama Strahinja.

Raspored trka trećeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama

4. avgust

02:51 kvalifikacije K1-200 Bojan Zdelar
02:58 kvalifikacije K1-200 Strahinja Stefanović
03:40 kvalifikacije K1-500 Milica Novaković

PHOTO: Kajakaški savez Srbije