Srpski olimpijci, osvajači medalja na Igrama u Tokiju, svečano su dočekani večeras u Beogradu ispred Starog dvora.

Vaterpolisti, odbojkašice, basketaši, karatistkinja Jovana Preković, tekondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, strelci Damir Mikec, Milenko Sebić i rvač Zurabi Datunašvili, kao i njihovi treneri, aplauzima i ovacijama pozdravilo je više hiljada građana uz povike „šampioni“.

Odbojkašica Maja Ognjenović se zahvalila na podršci, a basketaš Dejan Majstorović poručio je da zna da su svi očekivali sjajniju medalju.

Povezana vest:  Donatorsko veče za odlazak Srbije na Specijalnu Olimpijadu

„Znam da ste razočarani, kao i mi, što nismo uzeli zlato, ali, smo na kraju uzeli bronzu. Hvala na podršci“, rekao je Majstorović.

Zurab Datunašvili se na srpskom zahvalio prisutnima.

„Srce kuca jače nego u finalu“, rekao je Damir Mikec.

Jovana Preković poručila je da snovi ostvaruju ako vredno radite i verujte svim srcem.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije otputovale u Tokio

Milica Mandić posvetila je medalju svim ljudima u Srbiji, dok je Filip Filpović zatražio podršku i aplauz za sve osvajače medalja.

„Ko je najbolji? Srbija“, horski su zajedno poručili srpski sportisti i navijači.

Pre izlaska na balkon Gradske skupštine olimpijcima i njihovim trenerima su na medaljama čestitali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević.

Povezana vest:  Zimski Evropski olimpijski festival mladih u Vukatiju odložen za mart 2022. godine Nakon zahteva koji su Evropskim olimpijskim komitetima poslali Olimpijski komitet Finske i Organizacioni komitet zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju, Izvršni komitet EOK-a doneo je odluku da se ovaj događaj odloži za period od 20. do 25. marta 2022. godine. Izuzetak će činiti turnir u hokeju u muškoj konkurenciji, koji će biti održan u prvobitnom terminu (Od 12. do 17. decembra 2021. godine), kako bi najbolji igrači Evrope imali priliku da učestvuju. Svi ostali sportovi, kao i hokej u ženskoj konkurenciji na programu će se naći u martu 2022. godine. Odluka o odlaganju zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju doneta je zbog sigurnosti svih sportista i učesnika, zbog pandemije virusa COVID-19 koja i dalje traje u Evropi, kao i zbog vremenskih uslova koji će vladati u severnom delu Finske, a koji će u martu 2022. godine pogodovati zimskim sportovima kao što su skijanje i snoubording zbog veće količine snega. Ovo je drugo odlaganje zimskog EYOF-a u Vukatiju. Održavanje zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih u Vukatiju u Finskoj prvobitno je odloženo sa februara na decembar 2021. godine kako bi se svi sportisti kao i oni uključeni u organizaciju takmičenja zaštitili od pandemije virusa COVID-19.

PHOTO: Milan Maricic/ATA Images