Atanasov, Samardzic-Markovic, Divac, VisackiPrva budžetska sredstva već na računu OKS

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ministarka Omladine i sporta Republike Srbije Snežana Samrdžić-Marković, danas su se u Olimpijskoj kući obratili predstavnicima medija povodom potpisivanjem Ugovora o finansiranju programa OKS, od strane MOS.

Ugovor o finansiranju programa OKS u 2011-oj od strane Ministarstva, potpisan je početkom godine, tako da su i prva budžetska sredstva, po prvi put već u januaru mesecu legla na račun Olimpijskog komiteta, što je omogućilo da se odmah otpočne i sa realizacijom programa.

Povezana vest:  OI 2016, Više od 30 odsto volontera u Riju ne dolazi redovno na posao

Ministarka Samardzic-Markovic i predsednik OKS Vlade Divac 2Predsednik OKS Vlade Divac izjavio je: – Ušli smo u predolimpijsku, 2011. godinu, u kojoj sportiste Srbije očekuju brojna kvalifikaciona takmičenja za Igre u Londonu 2012. Imajući u vidu kakva je godina pred nama hteo bih da izrazim veliko zadovoljstvo nad činjenicom da je Ministarstvo Omladine i sporta u punoj meri prepoznalo kvalitet programa Olimpijskog komiteta Srbije i finansijski podržalo realizaciju tih programa.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Još tri finala za Srbiju IV dana Mediteranskih igara u Turskoj

Predsednik OKS napomenuo je, da je u januaru, u Olimpijskom komitetu Srbije već održan niz sastanaka sa predstavnicima saveza čiji sportisti se nalaze u kategorizaciji OKS, na kojima jse prvenstveno razgovaralo o načinu realizacije programa.

-Opredeljenje MOS je takvo, da u prve dve godine olimpijskog ciklusa, više budžetskih sredstava upućujemo na sportske saveze, a u druge dve godine Olimpijskom komiteta Srbije, jer su programi OKS usmereni ka vrhunskim sportisatima. To je razlog iz kog su u ovoj godini sredtsva namenjena Olimpijskom komitetu Srbije značajno uvećana – izjavila je ministarka Snežana Samrdžić-Marković.

Povezana vest:  OI 2016, Mandić: Protiv Grčke će sve biti bolje

Konferenciji za medije su prisustvovali i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, pomoćnik ministarke Omladine i sporta Dragan Atanasov, državni sekretar Slaviša Zlatanović, direktor Antidoping agencije Srbije Dr Nenad Dikić, direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.