Jutros je održana poslednja pojedinačna disciplina u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. U ženskoj konkunrenciji vožena je alpska kombinacija u kojoj je učestvovala i naša najbolja alpska skijašica Nevena Ignjatović.

Prvo se vozio spust koji je održan na već svima poznatoj stazi „The Rock“ na kojoj je već održano takmičenje u najbržoj alpskoj disciplini. Srpska skijašica startovala je kao četvrta ovu prvu trku. Ona je stazu dužine 2,7km odskijala u vremenu od 1:37.02. Nevena je odmah nakon prve trke izjavila da je zadovoljna kako je skijala u prvoj polovini staze, ali da joj je u drugoj polovini staze ponestalo snage, što je posledica činjenice da tri nedelje nije imala mogućnost redovno da trenira usled povrede kolena. Ona je na cilju nakon završetka trke spusta izjavila da će se potruditi da popravi plasman u slalomskoj trci alpske kombinacije.

Povezana vest:  Mediteraske igre i EYOF pomereni za 2022.

Slalomska trka vožena je 3,5 sata kasnije nakon trke spusta na veoma zahtevnoj stazi. Upravo umor u kombinaciji sa teškom postavkom staze doveli su do toga da veliki broj takmičarki nije uspeo da završi slalomsku trku, pa je usled izletanja sa staze čak 11 skijašica ostalo bez plasmana.

Naša Nevena Ignjatović startovala je kao 22. u slalomskoj trci. Ona je već nakon nekoliko zaokreta u ovoj trci proklizala i pala. Pokušala je da se vrati u trku, ali prilikom povratka nije pravilo prošla oko kapije koju je promašila, pa je u krajnjem plasmanu diskvalifikovana. Na taj način, Nevena je ostala bez plasmana u alpskoj kombinaciji, poslednjoj disciplini u kojoj će nastupiti na ovim Zimskim olimpijskim igrama.

Nakon trke slaloma, Nevena Ignjatović izjavila je da nije zadovoljna svojim nastupom na današnjem takmičenju.

Povezana vest:  Ruski strelci učestvuju na Olimpijskm igrama

Užasno se osećam. Teško mi je palo ovo što se dogodilo. Dala sam sve od sebe. Sa svim što je bilo i što se dešavalo, danas mi je bilo veoma teško i fizički sam se veoma umorila. Ja više od ovoga nisam mogla. I najboljima su se dešavale greške, kao što ste videli. Htela sam da se borim i vratila sam se (nakon pada), ali pod adrenalinom očigledno to nisam uradila pravilno. Na kraju, s obzirom šta sam sve postigla do sada u svojoj karijeri, ja znam ko sam i šta su moje mogućnosti. Dala sam sve od sebe i žao mi je što nisam zablistala danas, ali tako je to u sportu. Hvala svima na podršci, to mi je mnogo značilo, izjavila je Nevena Ignjatović.

Povezana vest:  ZOI 2018, Angela Merkel podržala kandidaturu Minhena za ZOI 2018.

U olimpijskoj ženskoj alpskoj kombinaciji zlatnu medalju osvojila je takmičarka iz Švajcarske, Mišel Gisin sa rezultatom 2:25.56. Na taj način, ona je ponovila uspeh iz Pjongčanga 2018 kada je takođe u ovoj disciplini osvojila zlatnu medalju. Na drugom mestu našla se njena sunarodnica, Vendi Holdener, koja je ostvarila vreme od 2:26.72. Treće mesto zauzela je Italijanka Federika Brinjone koja je ostvarila vreme 2:27.52. Njoj je ovo druga medalja sa ovih Olimpijskih igara, obzirom da je osvojila srebrnu medalju u veleslalomu.

Trkom u alpskoj kombinaciji, Nevena Ignjatović završila je svoj nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Zimske olimpijske igre Peking 2022 završavaju se u nedelju, 20. februara svečanom ceremonijom zatvaranja, a naredni domaćin ovog takmičenja biće italijanski gradovi Kortina i i Milano.